• Dansk
  • Norsk
  • Dansk
  • Norsk
  • +45 3535 5345
  • 09:00-17:00
    (fre 09:00-16:30)

Hvordan er det at være rejseleder for single rejser?

Skrevet d. 20/6-2017

Vil du rejse med en gruppe singler?

Da jeg blev spurgt om jeg ville være rejseleder for en gruppe singler var 'dating' det første ord der dukkede op på nethinden. Var det mon sådan noget med at flette folk sammen? Men der gik ikke mange sekunder før jeg fandt ud af, at det overhovedet ikke drejede sig om dating, men om en sammenbragt gruppe voksne mennesker, der havde det til fælles, at de ikke lige havde nogen ved hånden at rejse med.

blog-og-gaester/single-rejse-andalusien-spanien-2017-gruppen-paa-tur.jpg

Single Rejser ville gerne give deltagerne mulighed for at rejse og opleve – selv om man ikke lige havde nogen at dele det med – og det lød unægtelig udfordrende.

For til forskel for to-somhedsrejsende er det noget mere krævende at rejse alene og det er ikke alle, der tør tage springet. Det betyder selvfølgelig også, at rejselederen skal være opmærksom på deltagernes behov. Der er nemlig ikke nogen at læne sig op af. Og hvad gør man i ledige stunder, når aftenen falder på, og der ikke er ture og aktiviteter?

Geniale singler

Det var min første singletur, men forhåbentlig ikke den sidste. Jeg blev både overrasket og meget glad over at se, hvordan singler tager hånd om hinanden. Efter en kort introduktion, hvor alle fortalte lidt om sig selv og deres forventninger til turen, faldt deltagerne hurtigt i snak med hinanden.

blog-og-gaester/single-rejse-andalusien-spanien-2017-sammen-med-picasso.jpg

Singler har masser af fællesnævnere.

Mange har mistet en person, som har stået ved deres side i rigtig mange år. Andre har selv valgt at være single. Men fælles for alle deltagerne på turen var et ukueligt gå-på-mod, rejselyst og glæden ved at møde nye mennesker.

- Nogle af deltagerne var vant til at rejse alene. Andre følte at det var svært.

- Nogle holdt meget af det sociale samvær i gruppen, mens andre havde brug for ro. Og der var plads til det hele.

Når jeg siger, at jeg blev glædeligt overrasket gælder det frem for alt oplevelsen af det fællesskab, der opstod mellem deltagerne.

Det var som om at alle bare ville have, at alle skulle have det godt.

Som rejseleder for 'almindelige' grupperejser oplever man som regel at de fleste er par, og kun enkelte singler. Parrene holder sig ofte for sig selv. De er taget af sted for at nyde en rejse og oplevelser sammen, og har nok i deres tosomhed eller i de venner eller slægtning, som de rejser med. Det fremgår af samværet under middage, udflugter og i bussen. Man holder sammen med dem, man rejser med. Men for singler er det helt anderledes.

blog-og-gaester/single-rejse-andalusien-spanien-2017-vores-by.jpg

Denne gruppe som i foråret 2017 var med på Single Rejsers tur til Sydspanien havde bestemt ikke nok i sig selv. På vores busture lød der en livlig snak ned gennem rækkerne. Ved middagen på hotellet blev der byttet pladser og snakket. Og om aftenen, når alle andre gæster var gået til ro eller sad hver for sig, samledes mine singler sig omkring en række borde nede i baren og snakkede videre.

blog-og-gaester/single-rejse-andalusien-spanien-2017-hyggelig-middag.jpg

De arrangerede smutture i byen, gik i spa, drak en aftenkaffe eller nød en kølig drink uden at nogen havde mulighed for at føle sig ensom eller alene på deres single-rejse.

Tillykke med det, singler. I skaber basis for at alle kan rejse ud og opleve verden – også selv om der ikke lige er en makker ved hånden!

Jeg glæder mig allerede til næste tur, og håber på at få en lige så dejlig gruppe singler med næste gang.

Mange hilsner - Rejseleder Pia

 

Leder du efter andre indlæg?

Gå til blog-oversigten

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag gode tilbud og nyheder!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste rejsetilbud først!