• Dansk
  • Norsk
  • Dansk
  • Norsk
  • +45 3535 5345
  • 09:00-17:00
    (fre 09:00-16:30)

Kør selv i Cuba

Skrevet d. 4/4-2017

Cuba er et oplagt rejsemål, hvis man drømmer om en kør-selv ferie under fjerne himmelstrøg. Det giver den ultimative frihed, når man har billeje i Cuba og det er nemt at komme rundt. Her kan du tage tingene i eget tempo og opleve de mere ukendte steder, hvor turistbusserne ikke lige kommer forbi.

De gamle amerikanerbiler

Når vi tænker billeje i Cuba, er der mange som drømmer om at køre rundt i de store, flotte, gamle amerikanerbiler, man ofte ser på billeder fra Cuba. De biler, som er til udlejning i Cuba, er kun moderne biler, og gerne europæiske eller kinesiske i fin stand. Gamle amerikanerbiler i Cuba, ser nok så flotte ud på ydersiden, men cubanerne et kreativt folkefærd, og bilerne er ofte sammensat af alverdens dele, der ville få enhver synsmand herhjemme til at ryste på hovedet. Men det fungerer - bilerne kører og når de ikke gør, bliver det hurtigt fikset med lidt kreativ snilde.
Det er en oplevelse at prøve en køretur i de fine biler. De gamle amerikanerbiler fylder godt i bybilledet, og det er bestemt et must at prøve på rejsen i Cuba. Mange af bilerne fungerer som taxaer, mens andre blot står til pynt, så man kan få taget et par billeder i det charmerende køretøj.

Billeje i Cuba

Har du lejet bil i Cuba, kan du glæde dig. Glæde dig til at komme forbi små lokale byer, og se hvordan lokalsamfundene er. De steder, der måske ikke har haft besøg af mange turister. Du kan besøge ukendte og mere eller mindre øde strande, hvor der måske er et godt snorkelspot, du kan have for dig selv. Med billeje i Cuba kan du også nemt komme til mange af Cubas naturoplevelser, som ikke er så let fremkommelige med busser. Eksempelvis Playa Larga i Svinebugten eller orkidehaven i Soroa.
Når man først er kommet ud af byerne, og særligt Havana, er det nemt nok at komme rundt. Den cubanske vejskiltning kunne være bedre, men trafikken er begrænset og cubanerne vil gerne hjælpe med at finde vej, hvis der skulle være behov for det.

Privat chauffør og guide

I Cuba er det også muligt at have billeje med en privat chauffør og guide, så du blot skal læne dig tilbage og nyde det cubanske landskab uden at tænke på kørsel. Det må siges at være den ultimative frihed. Chaufførguiden er til rådighed hele den periode, som er aftalt, og du kan derfor bruge chaufførguiden til både at køre fra A til B, men også til at køre på dagsudflugter. Når billeje med privat chaufførguide købes gennem Svane Rejser, kan benzin inkluderes hjemmefra. Kost og logi til chaufføren er inkluderet, og det er derfor ofte kun drikkepenge, der skal afregnes lokalt.

Hvor skal jeg tage hen?

Mulighederne er mange og et godt udgangspunkt er først at leje bilen, efter dit ophold i Havana. Fra Havana kan du starte med at tage vestpå til Pinar del Rio regionen, hvor Cubas bedste tobaksblade dyrkes. Her kan man ikke undgå at støde på tobaksmarker og frodige omgivelser. Længere ude i denne region, ligger Maria la Gorda, der er et godt dykkersted. Og tager man østover, finder du en perlerække af koloniale og charmerende byer, som Trinidad, Cienfuegos, Remedios og Sancti Spiritus, for blot at nævne nogle få. Har du mod på det, kan du også tage den lange tur ned til den gamle hovedstad Santiago de Cuba. Her anbefaler I at have mindst 2 hele uger på øen, og gerne længere tid. Det er også i det østlige Cuba Christopher Columbus gik i land, og stødte på det smukke Baracoa, der endnu ikke har mange besøgende.

Det praktiske

Lejebiler i Cuba hentes og afleveres ofte i de store byer som Havana, Cienfuegos, Santiago de Cuba og Holguin, men også ved de kendte strande som Varadero, Playa Guardalavaca og Cayo Santa Maria. På den måde er det nemt og bekvemt at hente bilen i en by og aflevere den ved stranden, når rundrejsen i Cuba er ved vejs ende. Det anbefales at hente bilen i rigtig god tid, og gerne leje den dagen før kørsel, da afhentningstidspunkt for billeje i Cuba næsten aldrig sker til tiden – det er en del af Cuba.

 

 

Leder du efter andre indlæg?

Gå til blog-oversigten

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag gode tilbud og nyheder!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste rejsetilbud først!