• Dansk
  • Norsk
  • Dansk
  • Norsk
  • +45 3535 5345
  • 09:00-17:00
    (fre 09:00-16:30)

På cykel gennem hele Cuba - Rejseblog

Skrevet d. 7/4-2017

Rejseblog (skrevet af Svane Rejsers Antje) fra to fantastiske kvinder som kører på cykel gennem hele Cuba.
Cuba er et yndet rejseland og meget egnet til at opleve på cykel. Det skyldes dels den smukke og unikke natur, men også fordi der i Cuba ikke er så meget trafik, at man sagtens, uden at sætte livet på spil eller ens lunger for den sags skyld, kan se og opleve Cuba på cykel.

Trille, som mange gange tidligere har krydset Cuba på cykel sammen med sin mand Freddie, er denne gang draget til Cuba med veninden Ulla. De to eventyrere har taget 12 uger ud af deres travle kalender for at opleve, sanse, dufte, mærke og føle Cubas højder og kultur. Trille har fastlagt en rute, som dagligt skal gennemføres. Af overnatningsmuligheder er det oftest Casa Paticulares (private indkvarteringer), som både er god i pris og kvalitet, men især fint på det menneskelige plan. Ved at bo sammen med en cubansk familie oplever du en helt særlig stemning, og får ofte via samtaler med værtsfolkene en enestående indsigt i, hvad det vil sige at leve i og opleve Cuba. Trille og Ulla har også booket nogle hoteller på vejen, hvilket er en fin kombination af både kultur og komfort, når nu transporten bliver brugt på cykel.    

Hvorfor kører I på cykel? Har I ikke råd til andet?

Cubanerne forstår ikke rigtigt hvorfor vi vælger at cykle! For en cubaner vil altid foretrække et mere komfortabelt køretøj hvis muligt, end at okse afsted i varmen på en cykel. Dét at vi vælger at cykle, og endda i vores tiltrængte ferie, giver jo slet ingen mening, tænker en cubaner! Kulturelle forskelle er der nok af, når du rejser igennem et land fyldt af kontraster og mangfoldighed. For Cuba er mangfoldigt, og det på alle platforme. Hvad der altid har stået for mig som noget helt særligt, er deres evne til at kunne glæde sig. Til at være tilstede. Til ikke at tage sorgerne på forskud, ja og at kunne dovne og bare nyde dagen, solen og at de er i live. I Cuba har dagligdagen mange udfordringer, men ikke desto mindre, har befolkningen et indbygget overlevelsesgen og et unikt sammenhold. Med de mange turister i de seneste år, har tiderne selvfølgelig også ændret sig en smule. Men ikke meget. Javist, mobiltelefoner er lige så hipt som alle andre steder i verden, for ingen kan heldigvis bremse udviklingen, men i Cuba går det tilpas langsomt, så menneskene kan følge med.
Vi vil nu lade billederne tale deres eget sprog, hvor I under hvert foto sendt fra Cuba, får en lille hilsen.
God fornøjelse med at følge Trille og Ulla på de vilde våger i Cuba.  

Så er vi i Cuba

 saa er vi i Cuba

Hils på Trille og Ulla. At dømme efter de store smil, er de ved at klimatisere sig til det store eventyr på cykel rundt i Cuba. Trille og Ulla er to helt igennem fantastiske kvinder med mod på livet, og som tør at gi' slip og gøre det vi andre drømmer om. Det er mit store held og lykke, at jeg og andre har fået mulighed at følge dem på deres vidunderlige rejse. Og endnu bedre, at jeg har fået lov at dele nogle af de bedste øjeblikke med jer. Det forpligter, og jeg lover at gøre mig umage med at beskrive turen. Tak Trille og Ulla. 

Cuba here we come

cuba here we come

Her hilser Trille og Ulla. En helt igennem typisk og autentisk gade i Cuba. Jeg synes jeg kan mærke varmen, duften og følelsen af Caribien.

Havana Cuba Music

blog-og-gaester/havana-cuba-music-in-the-streets-og-the-old-havana.jpg

Når man tænker på Cuba, tænker de fleste på tre ting. Musik, rom og Amerikanerbiler. Dette er et typisk autentisk cubansk band, som du finder mange steder i det gamle Havana, og overalt i Cuba. Musikken er essensen af Cuba og helt umiskendelig, rytmen og folkloren vil få alle dine sanser til automatisk at bevæge sig efter musikken. Du kan slet ikke lade være!

Smukke amerikanerbiler i Havana

smukke amerikanerbiler i havana cuba

Intet andet sted i hele verden finder du dette spektakulære summarum af gamle amerikanske biler. Det er et vingesus fra en svunden tid. Du bliver henført til anno 1950, og forstiller dig du er Spencer Tracy og Katharine Hepburn, som suser afsted i den lune aftenvind. Bilerne er velholdte og dufter af en blanding af benzin og fortidens tand.

Typisk restaurant

typisk restaurant i cuba

Igen én fuldkommen autentisk cubansk restaurant. Maden er nu, for at sige det ærligt, ikke blevet overforkælet med skønne krydderier eller sanselige dufte som får dine smagsløg til at glædes, nej, i Cuba er maden noget man nyder i de smukke omgivelser.

Havana Cuba oldcity

havana cuba oldcity

"The longtail lady", som jeg kalder det, har sine daglige runder i Havanas gamle gader, med høj musik og rytmer som følgesvend, og jo mere jo bedre. Det er måske lidt turistet, men man bliver grebet af stemningen og af farverne, og det eksotiske islæt, og det er jo dejligt blot at være turist og lade sig henhøre.

Cruise i Cuba

cruise i cuba

Der er sket rigtig meget i de senere år i Cuba. Obama har været på besøg, Rolling Stones har spillet koncert, og de store cruise skibe lægger til i Cuba. Det er fantastisk, og det er godt for Cuba. Så ønsker du ikke at følge Trille og Ullas fodspor på cykel, så kan du tage på cruise. Det ser også ud som om besætningen på krydstogtskibene holder af at gå i land. Jeg forstår dem godt.

Cuba strandliv

cuba strandliv

Efter Havana, hvor man er blevet propfyldt af indtryk, så er en kold piña colada på stranden en lise for sjælen. For Cuba er sprængfyldt med gode strande, også i nærheden af Havana. Trille og Ulla ser i hvert fald meget fornøjet ud, og jeg misunder dem helt åbenhjertigt. Det er det rene dagdriverliv.

Cykeltur i Cuba

cykeltur i cuba

For nu at vende tilbage til hele formålet med turen – Cuba på cykel. Så viser Trille og Ulla her os det fineste billede i fuld flor med pakket cykel og sød cubaner.    

Politiet i Cuba

politiet i cuba

Og skulle du få brug for din ven i nøden, politiet, så er de ofte lige rundt om hjørnet, og altid klar til en sludder og en hjælpende hånd om nødvendigt. Ulla hilser her på én af slagsen.

Streetfood i Cuba

streetfood in cuba

Cubas historie har gjort cubanerne ufattelig kreative og opfindsomme, de kan praktisk talt få noget ud af ingenting. Deres grøntsager gror vildt i det gode klima, og du kan som gæst altid købe lidt frugt og grønt. Jeg lover det er økologisk og den ægte vare.

Magiske Trinidad

magiske trinidad cuba

Trinidad – eksotisk for nu ikke at slide ordet autentisk op, beskriver Trinidad ret godt. Det er et maleri, og en helt ubeskrivelig atmosfære du møder i Trinidad. Vel ankommet på cykel, fanger Trille dette motiv. Tror det siger alt, jeg lader det blot stå til egne tanker.

 

Enestående Cuba

enestaanede cuba

eller denne sjove finurlige restaurant – hvad mener I ?

Autentiske Trinidad

autentiske trinidad cuba

Trille skal da selvfølgelig ud på de vilde amerikanerbil vover – det kan man aldrig få nok af. En smuk kvinde i en smuk bil.

Trinidad amerikanbil

trinidad amerikanerbil

I skal da ikke snydes for at se denne flotte ældre dame (ikke Trille) i sin helhed. Se de kurver og smækre former. Forestil jer så hvordan det lyder når motoren tændes…… (wrouuuum)

Gæstfrihed i Trinidad

gaestfrihed i trinidad Cuba

Jeg ved godt, at jeg bliver ved med at gentage mig selv, og jeg leder også som en fortvivlet efter nye ord som kan beskrive den cubanske gæstfrihed, varme og spontanitet, men bliver nødt til at sige det igen og igen, den cubanske befolkning er åbne og meget venlige mennesker. De omfavner dig spontant, og kindkysser gerne og længe, lidt overvældende for os skandinavere.

Cayo Santa Maria x 2

cayo santa maria cuba provinscayo santa maria cuba

Efter alt det cykling, salsamusik, den runde rom, og alle de søde mennesker man møder på sådan en tur, trænges der til badning. Billederne siger jo egentlig alt.

Time for joy Cuba fantastic

time for joy cuba fantastic

Det bliver mit sidste billede for nu, kunne du tænke dig at stå I Trilles sted? Jeg er i hvert fald ikke i tvivl.

cuba paa cykel havana

Smukke Trille i Cuba outfit, det er da ikke til at stå for. Absolut sidste billede fra denne fantastiske rejse. Farvel Cuba – tilbage til Danmark. 

Skal du på cykeltur i Cuba, så er du altid velkommen til en rejsesnak hos Svane Rejser.

Leder du efter andre indlæg?

Gå til blog-oversigten

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag gode tilbud og nyheder!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste rejsetilbud først!