• Dansk
  • Norsk
  • Dansk
  • Norsk
  • +45 3535 5345
  • 09:00-17:00
    (fre 09:00-16:30)

Min beretning med Single-Rejser i Sydspanien

Skrevet d. 5/4-2017

Læs her om Karins rejseberetning fra singlerejsen til Andalusien, hvor der både var besøg i Sevilla, Cordoba og hyggelige Antequera.

Her er min beretning om en uges ferie i Andalusien med Svane Rejser/Singlerejser

8. marts 2017:

Vi fløj fra København til Malaga og blev modtaget i lufthavnen af vores dygtige guide Pia Bruun, som i løbet af ferien gav os et fint indblik i såvel Sydspaniens historie og som Sydspanien i dag. Vi kørte en lille time i bus til vores hotel i udkanten af Antequera, en by på cirka 30.000 indbyggere. Byen lå i god køreafstand til de byer, vi skulle besøge i løbet af ugen. Vi var 18 singler – 15 kvinder og 3 mænd, som lærte lidt mere om hinanden ved en kort præsentationsrunde på hotellet den første dag. De første fem dage havde vi dejlig varme og sol, derefter to dage med regn og kulde og sol igen den sidste dag. Vi var på tur hver dag, men var altid hjemme til hotellets aftenbuffet. Og så mødtes vi som regel i hotellets bar senere.

single-rejser/singlerejse-andalusien-pool-rejsebeskrivelse.jpg

Foto: Hotellet havde en uopvarmet udendørs swimmingpool, som jeg prøvede en af dagene, hvor det var varmt.

9. marts 2017:

Pia tog os med på rundtur i byen. Senere var der tid på egen hånd. Jeg gik med en lille gruppe på to timers vandretur op ad bjerget ved siden af hotellet.

single-rejser/singlerejse-andalusien-indianeren-i-antequera.jpg

Foto: Indianeren er en markant klippe, et slags vartegn for byen Antequera. Man kan tydelig se det liggende ansigt. Når vi så den, vidste vi, at vi snart var tilbage på hotellet.   

10. marts 2017:

Bussen kørte os til Cordoba, hvor højdepunktet var moske-katedralen. En meget dygtig engelsktalende guide førte os igennem dette mærkelige bygningsværk. Maurerne byggede en kæmpe moske med plads til 20.000, og de kristne byggede en katedral midt inde i moskeen. Det skal opleves. Senere besøgte vi en vingård, som laver sherry. Det bliver aldrig min livret.

single-rejser/singlerejse-andalusien-sherrysmagning.jpg

Foto: Vi smagte sherry på en lokal vingård. 

11. marts 2017:

Vi kørte til Sevilla. Pia tog os på byvandring, blandt andet i det jødiske kvarter, hvor der ingen jøder bor. De blev fordrevet på den tid, hvor Colombus sejlede til Amerika. Senere kørte vi paladset Las Dûnas, som var flot både indvendig og udvendig.

single-rejser/singlerejse-andalusien-barberen-i-sevilla.jpg

Foto: Barberen i Sevilla mødte jeg ikke, men tobaksfabrikken, hvor Carmen (hovedpersonen i Bizets opera af samme navn) arbejdede, ligger der stadig. Dog er den ikke tobaksfabrik mere. 

12. marts 2017:

Turen gik til Malaga. Sammen med Pia gik vi rundt i byen. Nogle af os besøgte det lille Picassomuseum. Senere kørte vi op til et udsigtspunkt, hvor vi fik et flot view over byen og tyrefægterarenaen. Det var sidste dag med høj sol og sommervarme, så Pia og jeg tog en dukkert i hotellets udendørs swimmingpool.

single-rejser/singlerejse-andalusien-pablo-picasso.jpg

Foto: I Malaga hilste jeg på Pablo Picasso.

13. marts 2017:

Temperaturen faldt 21 grader. Nej, jeg har ikke skrevet forkert. Bussen tog os til Granada og ikke mindst Alhambra. En dygtig svensk/dansk talende guide viste os rundt. Kulden bed, blæsten og regnen bed, men flot var det. Senere gik de fleste af os med Pia op til sigøjnerbyen og videre ned gennem den arabiske bydel.

single-rejser/singlerejse-andalusien-sigoejnerhjem.jpg

Foto: Vores guide Pia banker på hos en sigøjner. Desværre var han ikke hjemme. 

14. marts 2017:

Regnen silede ned, og vi så ikke meget af landskabet, mens bussen tog os til to små landsbyer i bjergene, hvor vi spiste dejlig mad hos en privat familie. Desværre kunne de kun tale spansk. Vi besøgte også en lille olivenoliefabrik. Heldigvis var regnen stilnet af, da vi kørte hjem gennem det smukke bjerglandskab.

single-rejser/singlerejse-andalusien-lokal-spansk-familie.jpg

Foto: Det var hyggeligt at spise privat hos en familie. Her øser vores værtinde op af den dejlige suppe. 

15. marts 2017:

Øv, solen skinner igen, men det er hjemrejsedag. Jeg besøgte en frisør og fik klippet lidt af lokkerne. Andre tog til Dolmene, som er lokale gravhøje og andre slappede af, inden bussen kørte os til lufthavnen. Vi sagde farvel til Pia og tak for denne gang efter en dejlig ferie fyldt op af et stramt program, men også med tid til hyggeligt samvær og afslapning.    

single-rejser/singlerejse-andalusien-gade-i-cordoba.jpg

Foto: Farvel til Andalusien. Men minderne har man da lov at have. Her en lille hyggelig gade i Cordoba.

Ovenstående beretning er skrevet af Karin Skolnik, der deltog i vores rejse "Andalusiens Highlights".

Leder du efter andre indlæg?

Gå til blog-oversigten

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag gode tilbud og nyheder!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste rejsetilbud først!