• Dansk
  • Norsk
  • Dansk
  • Norsk
  • +45 3535 5345
  • 09:00-17:00
    (fre 09:00-16:30)
Marokko

Rejser til Marokko

1001 nats mystik

Rejser til Marokko byder på såvel mystik, oplevelser og kulinariske finesser. Oplev de gamle visires pladser, og de kringlede gader i souk'ens basarområder. Eller drøm dig ind i de store filmklassikere, når Filmstudierne i Ouarzazate fremviser den ene filmkulisse efter den anden. Ørkenen syd for Atlansbjergene kan kun siges at være en sand fornøjelse. Her, på beduinernes hjemmebane, er der mulighed for at opleve en nat i stjerneskær, langt væk fra storbyens stress og jag. 

Marokko byder på mange oplevelser, til rigtig gode priser.


Find din rejse til Marokko


Vejret

DAGSTEMPERATUR (Maks.)

  JAN FEB MAR APR OKT NOV
MARRAKESH 17 20 22 24 27 22
OUARZAZATE 16 19 22 25 26 20

 

NEDBØRSDAGE

  JAN FEB MAR APR OKT NOV
MARRAKESH 28 29 32 31 27 22
OUARZAZATE 4 4 3 4 4 4

Indkvartering

På vores rejser til Marokko bor vi i centralt beliggende hoteller med god standard.

På ørkenturene har vi valgt at benytte en teltlejr med flotte telte, med dobbeltsenge og enkle faciliteter.


Praktisk info

Tidsforskel:

Dansk sommertid: -2 timer

Dansk vintertid: -1 timer

 

Penge på rejsen:

Valutaen er DIRHAM. Pr 1. Juni 2017 er 100 Dirham = 70 DKK.

Betegnelsen dirham kommer fra den græske møntenhed Drakmen, der blev brugt i det mellemøstlige område før, og gav anledning til, at der opstod en arabisk betegnelse for disse sølvmønter.

Valutaen forkortes (MAD)

Der findes sedler i størrelsen: 20-, 50-, 100-, 20- dirham.

Der findes mønter i størrelsen 1-, 5-, 10-, 20- og 50 santimat samt ½-, 1-, 2-, 5- og 10 marokkanske dirham

En del banker og vekselkontore som f.eks. Forex kan skaffe dirham, medbring dog også euro eller amerikanske dollar til at veksle i landet, ellers kan visakort bruges de fleste steder.

På rejsen skal man normalt beregne ca. 100-150 kr pr. dag i lommepenge, til drikkevarer og små fornødenheder samt postkort mm. her udover beregnes omkrong 75-100 DKK pr person for et måltid. 

På nogle af seværdighederne opkræves et mindre beløb for foto- og video tilladelser. Beregn ca. 15-20 kr pr seværdighed.

Det er kotume at lægge ca. 10% af regningen som drikkepenge på restauranter og caféer. Nogle steder er dette "service charge" allerede skrevet på regningen og der skal i disse tilfælde ikke lægges yderligere.

Beregn også ca. 50 USD til drikkepenge til lokale guider og chauførerer undervejs på rundrejsen.

Elektricitet:

De Maokanske stikkontakter er oftest de samme som vi kender fra Damnark, med 2- eller 3 huller. Der kan dog forekomme andre udformninger på visse hoteller, så tag for en sikkerheds skyld et adaptersæt med på rejsen.
Der forekommer strømafbrydelser i teltlejren i ørkenen, hvorfor det er klogt at medbringe en lommelygte på turen.

Takt og tone:

Der gælder ikke nogle specifikke regler for hvordan man skal være klædt på under et besøg i Marokko, men der bør dog alligevel vises hensyn til den muslimske kultur i landet. Det er ikke velset at mænd går i bar overkrop eller at såvel mænd som kvinder har meget korte shorts på. 

Når man færdes alene i byerne, som kvinde, kan det ske at man vækker en vis opmærksomhed hos mændene. Hvis man undgår øjenkontakt med mændene, så lader de en være i fred, uden problemer. 

Ved besøg i helligdomme forventes det at man tager skoene af og at de lægges med sålerne imod hinanden. Kvinder bør dække skuldrene og være iført kasket eller andet der dækker håret, mens mænd skal tage hovedbeklædningen af.

I arabiske lande anses venstre hånd som værense uren og derfor bør man ikke benytte den til at pege med eller hilse på andre. Det er generelt ikke velset at man peger på andre mennesker eller tilkalder dem ved vifte med hånden/en finger. Dette anses som værende en måde at tilkalde en hund på, ikke mennesker. 

Udenrigsministeriets rejsevejledning

 

Telefoni & internet:

Det er oftest meget dyrt at ringe og sende SMS fra danske telefoner i Marokko. Mange steder finder man internet caféer, med mulighed for at benytte e-mail, faceboom mm. De fleste hoteller har wifi adgang i fællesområderne, men dette kan ikke garanteres på alle hoteller. Under ophold i ørkenen vil der ikke være angang til hverken telefon eller internet forbindelse, men mindre man har et Marokkansk SIM kort. (Disse kan købes i de fleste større byer)

Vaccinationer:

Vi må som rejsebureau ikke vejlede omkring vaccinationer, så du bedes søge vejledning hos din gen læge, eller en autoriseret vaccinationsklinik.

Statens seruminstitut anbefaler følgende til en 8-14 dages rundrejse i Marokko:

  • Stivkrampe
  • Difteri
  • Hepatitis A (Smitsom leverbetændelse) 

Se mere på Statens Seruminstituts hjemmeside 

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag gode tilbud og nyheder!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste rejsetilbud først!