• Dansk
 • Norsk
 • Dansk
 • Norsk
 • +45 3535 5345
 • 09:00-17:00
  (fre 09:00-16:30)
Rumænien

Rejser til Rumænien

Rejs til landet hvis historie byder på alt fra riddere og blodsugende vampyrer til diktatorisk vandvid. 

Rejser til rumænien giver et unikt indblik i en verden mange tror er grå og kedelig, men som faktisk er farverig med en sprudlende historie. Fra de Saxiske riddere der byggede kirkefæstninger for at forsvare de små landsbyer i Transsylvanien til de drabelige beretninger om Vlad III Dracul, der lagde krop til myten om Dracula, er historierne mange.

Rumænien var tidligere end del af det Østrig - Ungarske Imperium og blev først reelt et selvstændigt land i 1918. Efter 2. Verdenskrig blev det en del af østblokken bestående af kommunistisk styrede lande, der reelt var underlagt sovjetisk styre. Først ved diktatoren Ceausescus henrettelse i 1989 vejrede der igen nye tider for det hårdtprøvede land.

På grund af sin turbulente historie byder Rumænien på alt fra idylliske bjerglandsbyer, gamle klostre og slotte til bombastiske kommunistpalæer. Vi mødes af et nysgerrigt folk med et åbent sind og en vilje til igen at være en del af Europa – og man kan ikke andet end forelske sig i landet og dets befolkning.


Find din rejse til Rumænien

 • Rumænien / Rundrejser (dansk rejseleder)

  Transsylvanske fodspor

  Transsylvanske fodsporVandring og kultur i Karpaterne Transsylvaniens grønne skove og vidtstrakte natur indbyder til at snøre vandreskoene og tage...
  • Pris: Fra: kr. 8595,- pr. person.
  • Dage: 8
  • Afrejse: 16. maj 2018
  • Direkte fly København - Bukarest
  • 4 lettere vandreture undervejs
  • Bjørne rehabiliteringscenter
  • Vinsmagning i Medias
  • 3 byrundture til fods
  • Dansk rejseleder

Vejret

DAGSTEMPERATUR (MAKS.)

  APR MAJ JUNI AUG SEP OKT
BUKAREST 18 24 27 29 24 18
BRASOV 12 20 24 23 22 17
SIGHISOARA 16 22 24 25 22 16
SIBIU 15 20 23 25 21 16

 

NEDBØRSDAGE

  APR MAJ JUNI AUG SEP OKT
BUKAREST 10 10 11 8 6 6
BRASOV 13 13 16 12 9 8
SIGHISOARA 11 12 12 12 10 9
SIBIU 14 16 16 11 9 9

 

Rumænien


Indkvartering

På vores rundrejser i Rumænien stræber vi efter at bo på gode centraltbeliggende mellemklasses hoteller, hvorfra de forskellige gamle bykerner kan udforskes til fods. 

På nogle afvores aktivture kan vi komme til at bo lidt ude fra alfarvej, idet dette udgør det bedste udgangspunkt for vandringerne.

Rumænien


Praktisk info

Tidsforskel:

Der er ingen tidsforeskel mellem Danmark og Rumænien. 

Penge på rejsen:

Valutaen er LEI. Pr 1. Juni 2017 er 100 Lei = 160 DKK.

Ordet Lei betyder på rumænsk løve og kommer fra den Hollandske daler mønt "leeuweendaalder", der havde en løve præget. I 2005 overgik man fra Lei til nye Lei hvor man ombyttede 10.000 gamle Lei til 1 ny Lei.

Valutaen forkortes (RON)

Der findes selder i størrelsen: 1-, 5-, 10-, 50-, 100-, 200- og 500- Lei.

Der findes mønter i størrelsen 1-, 5-, 10- og 50 Bani. 100 Bani = 1 Lei.

 

De fleste banker og vekselkontorere i Danmark kan veksle til Rumænske Lei. I Rumænien kan der veksles penge i de fleste byer og mange steder finder man hæveautomater. 

På rejsen skal man normalt beregne ca. 100-150 kr pr. dag i lommepenge, til drikkevarer og små fornødenheder samt postkort mm. her udover beregnes omkring 75-100 DKK pr person for et måltid. 

Det er kotume at lægge ca. 10% af regningen som drikkepenge på restauranter og caféer. Nogle steder er dette "servicecharge" allerede skrevet på regningen og der skal i disse tilfælde ikke lægges yderligere.

Beregn også ca. 40 Euro til drikkepenge til lokale guider og chauførrere undervejs på rundrejsen.

Elektricitet:

Stikkontakterne og strømstyrkeen er den samme som vi kender hjemmefra, så der er ingen grund til at medbringe adaptere. Det kan dog være en fordel at have en forlængerledning med flere udtag med, hvis der skal oplades telefoner/tablets og kamera på værelset.

Takt og tone:

Skik og brug er generelt den samme som vi har i Danmark. Dog skal man vise respekt når vi besøger kirker, idet en del af befolkningen er meget troende. nogle steder kan det kræves at kvinder dækker håret når man besøger kirker.

Udenrigsministeriets rejsevejledning:

Udenrigsministeriet har ikke nogen rejsevejledning til rejser i Rumænien.

Telefoni & internet:

Det er oftest meget overkommeligt at ringe og sende SMS fra danske telefoner i Rumænien. Tjek med din telefonudbyder, hvad det koster at ringe og SMS'e. Mange steder finder man internet caféer, med mulighed for at benytte e-mail, facebook mm. De fleste hoteller har wifi adgang i fællesområderne, men dette kan ikke garanteres på alle hoteller.

Vaccinationer:

Vi må som rejsebureau ikke vejlede omkring vaccinationer, så du bedes søge vejledning hos din gen læge, eller en autoriseret vaccinationsklinik.

Statens seruminstitut anbefaler følgende til en 8 dages rundrejse i Rumænien:

 • Stivkrampe
 • Hepatitis A (Smitsom leverbetændelse) 
 • Difteri

Se mere på Statens Seruminstituts hjemmeside

 

Rumænien

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag gode tilbud og nyheder!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste rejsetilbud først!