• Dansk
 • Norsk
 • Dansk
 • Norsk
 • +45 3535 5345
 • 09:00-17:00
  (fre 09:00-16:30)
Rusland

Rejser til Rusland

Følg med til et land, hvis omfangsrige historie er skrevet af vikinger, zarer og kommunismens herskere. 

En rejse til Rusland er en oplevelsesrig færd i et land der spænder over 11 tidszoner fra Kaliningrad i vest til Chukotka i øst.

Rejser til Rusland giver et indblik i et land, hvis historie gang på gang er blevet vendt på hovedet, når nye herskere er kommet til. Oplevelserne er mange, fra de små idylliske landsbyer med farverigt bemalede træhuse lands floderne til de faldefærdige forladte industriområder, der står som monumenter om Sovjettidens storhed og fald. De prangende palæer i Sankt petersborg og den Røde plads i Moskva, med Kremls høje røde mure i baggrunden, giver et indtryk af landets forskelligheder under forskellige styreformer. Rejser man østover begynder landskabet at ændre sig efterhånden som man nærmer sig Sibiriens koldere egne og de grønne bøgeskove lige så stille afløses af gold tundra.

 


Find din rejse til Rusland

Vælg en kategori for at finde rejser af netop den type du ønsker.

 • Rusland / Krydstogter

  Zarens floder

  Flodkrydstogt i RuslandAllerede i Peter den Stores tid blev vandvejene fra Moskva til Sankt Petersborg udbygget, så man fik forbindelse til...
  • Pris: Fra 10.000 kr.
  • Dage: 10-11
  • Afrejse: I perioden 15. maj - 15. oktober 2018
  • Vinterpaladset i Sct. Petersborg
  • Kizhi frilandsmuseum
  • Fuldpension alle dage
  • Engelsktalende lokale guider

Vejret

DAGSTEMPERATUR (MAKS.)

  MAJ JUN JUL AUG SEP OKT
MOSKVA 16 20 23 25 18 12
SKT. PETERSBORG 16 20 22 20 16 10

 

NEDBØRSDAGE

  MAJ JUN JUL AUG SEP OKT
MOSKVA 12 13 15 14 14 13
SKT. PETERSBORG 12 13 13 14 13 12

 

Rusland


Indkvartering

På flodkrydstogterne på de russiske floder benytter vi skibe af god standard, med 2 personers kahytter der alle har vinduer der kan åbnes. Skibene er udstyret med bar og restaurant, samt soldæk og udendørsarealer på alle dæk.

Ved rejser over land benytter vi gode mellemklasseshoteller der ligger godt placeret i byerne. Vi stræber efter at have hoteller der ligger tæt på metroatationer eller anden form for offentlig transport, så du også har mulighed for at komme rundt på egen hånd.

 

Rusland


Praktisk info

Tidsforskel:

Man har i Rusland ikke sommer og vintertid, derfor er tidsforskellen som følger på rejsen mellem Moskva og Sankt Petersborg. På rejser på tværs af landet skifter tidszonerne, men man refererer for det meste også til Moskvatid, for at sikre sig at der tales om samme tidspunkt. Derfor ses det ofte at tider er opslået i lokal tid og Moskvatid. 

Dansk sommertid: +1 timer 

Dansk vintertid: +2 timer

 

Penge på rejsen:

Valutaen er RUBLER. Pr 1. Juni 2017 er 100 Rubler = 10 DKK.

Betegnelsen Rubel kommer af det slaviske ord rubit der betyder at hugge. historisk set var en rubel et stykke af en vis vægt, der var blevet hugget at en sølvbarer.

Valutaen forkortes (RUB)

Der findes sedler i størrelsen: 5-, 10-, 50-, 100-, 500-, 1000- og 5000 rubler.

Der findes mønter i størrelsen 1-, 2-, 5- og 10 Rubler samt 1-, 5-, 10- og 50 kopek (100 Kopek = 1 Rubel)

En del banker og vekselkontore som f.eks. Forex kan skaffe Rubler. I de større byer kan der hæves Rubler i hæveautomater. I storbyerne er der mulighed for at veksle penge i bankerne. Det nemmeste er dog at benytte hæveautomaterne.

På rejsen skal man normalt beregne ca. 100-150 kr pr. dag i lommepenge, til drikkevarer og små fornødenheder samt postkort mm. 

Det er kotume at lægge ca. 10% af regningen som drikkepenge på restauranter og caféer. Nogle steder er dette "servicecharge" allerede skrevet på regningen og der skal i disse tilfælde ikke lægges yderligere.

Beregn også ca. 90 Euro til drikkepenge til lokale guider og chauførere samt mandskab og besætning ombord på krydstogtskibet.

Elektricitet:

De Russiske stikkontakter er de samme som vi kender fra Danmark, med 2- eller 3 huller. 

Takt og tone:

Der gælder ikke nogle specifikke regler for hvordan man skal være klædt på under et besøg i Rusland, men der bør dog alligevel vises hensyn til den ortodokse kultur i landet. 

Ved besøg i helligdomme forventes mænd tager hovedbeklædningen af og at kvinder dækker skuldrene og håret. Såvel mænd som kvinder skal ved besøg i visse kirker have benklæder/nederdel på der går ned til anklerne.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Telefoni & internet:

Det er oftest meget dyrt at ringe og sende SMS fra danske telefoner i Rusland. Mange steder finder man internet caféer, med mulighed for at benytte e-mail, facebook mm. Ombord på krydstogt skibene er der mulighed for at benytte Wifi i fællesområderne (visse steder mod betaling) De fleste hoteller har wifi adgang i fællesområderne, men dette kan ikke garanteres på alle hoteller. Vaccinationer:

Vi må som rejsebureau ikke vejlede omkring vaccinationer, så du bedes søge vejledning hos din gen læge, eller en autoriseret vaccinationsklinik.

Statens seruminstitut anbefaler følgende til en 8-14 dages rundrejse i Rusland:

 • Stivkrampe
 • Difteri
 • Hepatitis A (Smitsom leverbetændelse) 

Se mere på Statens Seruminstituts hjemmeside 

Rusland

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag gode tilbud og nyheder!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste rejsetilbud først!