• Dansk
 • Norsk
 • Dansk
 • Norsk
 • +45 3535 5345
 • 09:00-17:00
  (fre 09:00-16:30)
Sri Lanka

Sri Lanka - perlen i det Indiske Ocean

Den ærværdige ø

Den lille dråbeformede ø ligger sydvest for Indien, og bærer også kælenavnet "Indiens tåre". På Sanskrit kan Sri Lanka oversættes til "den ærværdige ø", og det er et rejsemål som byder på fantastiske kulturoplevelser og uovertruffen natur. Du kan for eksempel komme ud og se, hvor noget af det bedste te der findes bliver produceret, og opleve den hellige by i Kandy, hvor man finder templet der opbevarer "Buddhas tand". På en uges rundrejse i Sri Lanka kan man nå at udforske utroligt kulturarv, bestige klipper, besøge elefanter og slappe af på tropiske strande. Det er i sandhed en perle, når det kommer til rejseoplevelser.

Landets historie er præget af alvorlige konflikter mellem de to befolkningsgrupper singhaleserne og tamilerne, men i 2009 blev stridsøksen begravet, og det er nu helt sikkert at færdes som turist i landet. Tag med Svane Rejser til Sri Lanka, og oplev et land med en meget anderledes kultur, frodig natur og skjulte skatte.


Find din rejse til Sri Lanka


Vejret

Klimaet i Sri Lanka er tropisk, hvilket betyder at temperaturen sjældent kommer under de 20 grader. Dog er klimaet lidt specielt idet monsunsæsonerne varierer, alt efter hvor på øen du befinder dig. I den sydvestlige del af landet er monsunsæsonen fra maj august, hvor der så til gengæld er tørsæson i resten af landet. I den nordøstlige del af landet er regnsæsonen fra oktober til januar. Dette betyder at der altid er godt vejr et sted i landet, og det er derfor et godt rejsemål hele året rundt. Der kan dog forekomme byger hele året rundt, så vi kan anbefale at have en taskeparaply med i tasken, når du bevæger dig rundt på rejsen.

DAGSTEMPERATUR (maks.)

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
COLOMBO 31 31 32 32 31 30 30 30 30 30 30 30
NUWARA ELIYA 21 22 23 23 22 20 20 20 20 21 21 20
GALLE 30 30 31 31 30 29 29 29 29 29 29 29

NEDBØRSDAGE

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
COLOMBO 5 4 7 11 10 10 8 8 10 14 14 11
NUWARA ELIYA 6 6 7 12 12 13 12 12 13 16 16 12
GALLE 5 5 7 12 12 13 10 10 13 14 14 10

 


Indkvartering

Vi bor på gode 3 og 4 stjernede hoteller med engelsktalende personale og service niveau i top.


Områder

Sri Lanka har hele 8 steder på UNESCO's verdensarvsliste, så der venter dig mange uforglemmelige oplevelser på øen.

Sigiriya-klippen

Denne klippe, også kaldet Lion Rock, er en af de største seværdigheder i Sri Lanka, og med god grund. Klippen har nemlig en helt fantastisk historie, da den blev brugt som grund for et stort kongepalads, bygget af Kong Kasyapa engang i slutningen af 400-tallet. I dag kan man stadig se ruinerne af hvad der engang var storslået arkitektur og detaljerede skulpturer. Klippen er omkring 200m høj, så fra toppen har du en helt fantastisk udsigt over Sri Lankas utrolige naturlandskab. Det er intet under, at UNESCO har anerkendt denne klippe som en vigtig del af kulturarven.

Minneriya Nationalpark

Indtil 1997, hvor området blev lavet om til nationalpark, var Minneriya et naturfredet område. Parken byder både på skov-, græs- og vandområder, så det er en meget varieret natur man møder i Minneriya. Herudover har parken også et rigt dyreliv, og det er både muligt at opleve elefanter, aber, reptiler og mere end 75 forskellige arter af sommerfugle!

Kandy

Byen Kandy er endnu en af stederne på UNESCO's verdensarvsliste. Byen er hjemsted for det hellige tempel Temple of the Tooth Relic, som huser relikviet Buddha's Tand. Ifølge den Buddhistiske religion er dette anset som et af de mest hellige steder i verden.

 


Praktisk info

Sri Lanka er den syvende mest befolkede ø i verden. Hovedstaden hedder Colombo, og ligger i den vestlige del af landet. De officielle sprog i Sri Lanka er engelsk, singhalesisk og tamilsk, og størstedelen af befolkningen er buddhister. Da Sri Lanka i sin tid var en engelsk koloni, kører man i venstre side af vejen. Valutaen hedder Srilankanske rupees.

Tidsforskel

Dansk sommertid: +3½ time
Dansk vintertid: +4½ time

Visum

Sri Lankas myndigheder kræver, at danske turister ansøger om visum. Et turistvisum gælder i 30 dage, og skal bestilles hjemmefra. Det koster ca. 35 USD, og kan bestilles på nettet. Det er vigtigt, at dit pas er gyldigt i 6 måneder frem, fra din hjemrejsedato.

Visum til Sri Lanka kan bestilles ved at trykke på linket her.

Vaccinationer

Længden på din rejse er afgørende for, hvilke vacciner der kræves. Vi må som rejsebureau ikke vejlede omkring vaccinationer. Du bør søge vejledning hos din egen læge, eller en autoriseret vaccinationsklinik.
Statens seruminstitut anbefaler følgende til en 14 dages rundrejse i Sri Lanka:

 • Stivkrampe
 • Difteri
 • Hepatitis A (Smitsom leverbetændelse)
 • Tyfus

Se mere på deres hjemmeside: http://www.ssi.dk

Penge på rejsen

Valutaen hedder sri lankanske rupee og forkortes LKR. 100 LKR = 4,33 DKK (juni 2017)
Der er en ind- og udførselsbegrænsning på 5000 LKR pr. person
Sedlerne fås som 20, 50, 100, 500, 1000 & 5000 rupees
Mønterne fås som 25 og 50 cents + 1, 2, 5 & 10 rupee. Der går 100 cent på 1 rupee.

Der er en ind- og udførselsbegrænsning på 5000 srilankanske rupee pr. person.
Det kan bedst betale sig at veksle til den lokale valuta, når du er i Sri Lanka.

I Sri Lanka er det kotume at lægge ca. 10% af regningen som drikkepenge på restauranter og caféer. Nogle steder er dette allerede skrevet på regningen som service charge, og der behøves ikke lægges yderligere.

Deltager du på en rundrejse eller udflugter vil det ofte forventes, at man lægger drikkepenge til lokalguider og chauffører mm. Dette er ikke inklusiv i rejsens pris, og det er derfor vigtigt forinden at sætte penge af i budgettet til dette.

Elektricitet

Sri Lanka benytter samme strømstyrke som Danmark og vores stik passer ind i de fleste stikkontakter.
Vi anbefaler, at du medbringer en stikdåse og evt. en adaptor, så du altid har mulighed for at oplade flere apparater.

Takt og tone

Selv om de på Sri Lanka er smilende og imødekommende, så forventer man, at besøgende i landet følger visse regelsæt og overholder de lokale skikke.
Det er almindelig skik at tage skoene af, når man går ind i et tempel, en moske eller et lokalt hjem. Skoene holdes enten i hånden eller lægges med sålerne mod hinanden på anviste steder på gulvet.

Man må ikke pege mod statuer, eller på andre mennesker. Det er ikke velset at klappe andre mennesker - og især børn - på hovedet, da dette er det helligste sted på kroppen. Ej heller er det velset at pege på folk eller genstande med fødderne, da disse betragtes som det mest urene sted på kroppen.

Ærmeløse t-shirt (stroptrøjer) og shorts, som ikke dækker knæene bør undgås, eller man skal medbringe tøj, der kan dække skuldre og knæ, når det kræves.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Link til udenrigsministeriets rejsevejledning

Telefoni og internet

Sri Lankas internationale landekode er + 94. Vær opmærksom på, at det kan være dyrt at ringe hjem fra din danske mobil. Check altid priserne hos dit mobilselskab inden du rejser, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser. Trådløst internet findes på næsten alle hoteller og caféer, dog er forbindelsen ikke altid lige så hurtig som hjemme.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag gode tilbud og nyheder!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste rejsetilbud først!