• Dansk
  • Norsk
  • Dansk
  • Norsk
  • +45 3535 5345
  • 09:00-17:00
    (fre 09:00-16:30)

Det siger gæsterne om vores rejser:


17. OKTOBER 2017

single-rejser/amalfi.jpg

Jeg søgte på nettet efter et rejseselskab som gør det i rejser for singler, og mit valg faldt på Svane Rejser. Jeg har ikke før rejst alene, men valgte en kort vandretur ved Amalfikysten fra 3/10-17 og otte dage frem. Mest for at "lure" om hvordan det faldt ud når man rejser med andre singler, og hvordan rejsebureauet håndterede opgaven osv. 

Sjældent har jeg følt mig så tryg, og positivt overrasket over hvor sjovt jeg har haft det. Og jeg er ikke i tvivl om, at årsagen er den at Svane Rejser sætter deres kunder i centrum, og strækker sig så langt det er muligt, hvis der opstår noget på rejsen som er utilsigtet.

Lige fra starten i Kastrup Lufthavn blev vi sendt afsted af Ditte Eisner fra Svane Rejser og blev modtaget i Napoli airport af vores fantastiske rejseleder Betina Fauerschou Jensen, som også repræsenterer Fjerne Horisonter, som havde lagt vandreturene, og dagligt tog de hensyn som der skulle til, for at alle kunne være med. Samtidig havde hun en stor viden om området, som hun mere end villigt delte med os alle.

Hjemturen gik som udturen, vi blev alle sendt godt afsted. Fantastisk tur af Svane Rejser som jeg giver topkarakter og gerne vil anbefale til andre. Skal selv snart afsted igen med samme selskab.

Vh. Jytte


12. SEPTEMBER 2017

Kære Ditte,

Nu har vores tur fæstnet sig, og vi er tilbage i hverdagen. Overordnet set, har det været en fantastisk oplevelse. Alt fungerede som planlagt, samtlige afhentninger og tranport var til tiden (her var vi en anelse skeptiske) samt yderst rare og søde mennesker. Det generelle indtryk - fantastisk. For at svare på dine spg:

Flyselskaberne: Air France er i en klasse for sig, også bedre end KLM. Vi var glade for den ekstra plads vi havde købt.

Overnatningerne: Alle hoteller var i orden, dog var hotellet i Paracas en anelse tomt (ikke ferietid i Peru) så det var "lidt kedeligt", samt morgenmaden i Guayaquil faldt ikke i vores smag (måske er morgenmaden sådan i Equador ??)

Landene: Vi kan egentlig ikke rigtig udtale os om Equador, vi oplevede det kun på sejlturen rundt Galapagos, men .. en uovertruffen og intens måde at opleve naturen på. Et godt indtryk, vurderet udfra et begrænset "bagrunds-materiale". Peru .... vi skal tilbage og se mere af landet (vil tro at det siger alt)

Genvalg af Svane rejser: uden at du skal misforstå det, ikke nødvendigvis. Vi har intet at udsætte på jer, tværtimod, men vi vil vælge dem vi vurderer har størst kendskab til rejsemålet.

En helt igennem fantastisk ferie, med uovertrufne oplevelser.

Kh Elin & Peter


14. JULI 2017

Hej Lillian og Ditte.

Først vil jeg sige tak til Lillian for en SÅ pragtfuld oplevelse på Cuba. Både Cuba og dig. Du er fantastisk at rejse sammen med, det vil jeg sent glemme. Du ville være fantastisk at rejse med til Tibet. Der kunne vi helt sikkert få os en snak eller to eller rigtig mange. 

På Cuba følte mig så fri på tidspunkter, at jeg nok bedst kan sammenligne det med at være en teenager med hele livet foran sig. Luft under vingerne, klar til at flyve hvorhen det skulle være.

Det var SÅ befriende, at glemme alt om arbejdet, hjemmet, familien og min afdøde mand, bare lige for et kort øjeblik. Den rejse og det var lige så meget en mental rejse, har givet mig et eller andet jeg ikke kan definerer endnu, men der er sket noget. Det var du en del af Lillian. Af hjertet tak.

Mange hilsner fra Vivi, singlerejsen til Cuba 2017


 

 

25. APRIL 2017

Hej Ditte. 

Det var en fantastisk rejse!!!

blog-og-gaester/sonnie-og-leo-sydafrika.jpg

Det var en lang tur derned, men da vi landede i Johannesburg gik vi ind i en lounge hvor vi fik et bad og friskede os op - det var en supermåde at lande på, kan varmt anbefales. Man skal også lige huske at man skal hente sin bagage når man lander i Johannesburg - så vidt jeg kunne forstå havde det noget med toldregler at gøre? Det var fint med de breaks vi fik i løbet af rejsen, ikke irriterende men godt at få mulighed få at traske lidt rundt og få brugt benene.

flyselskaber var ok - flymad er jo altid noget bæ, med med lounge ophold både på vej ned og på vej tilbage (vi gik i lounge igen i Johannesburg) kan man nyde deres forplejning og slappe dejligt af.

 

At komme til Makutsi var fantastisk - lige når man kommer bliver man budt velkommen og bliver vist lidt rund. Man mærker den rolige afslappede atmosfære ( jeg nød især at det ikke var noget opreklameret fem stjernet tamtam). Vi mødte mange som bor der i op til flere uger. At tømme hovedet totalt for tankemylder og sidde i skyggen og være helt tom i hovedet og bare suge ind er noget alle skulle prøve. Jeg prøvede ikke det romerske bad - men var flere gange i poolen - og vandet var så godt for huden.Så stor ros til Makutsi for at fange den autentiske atmosfære.

Vi fandt nogle fine venner dernede - det var faktisk et plus at vi var de eneste fra Skandinavien - for Leo var tvunget til at forbedre sit engelske.

Turene var fabelagtige - vi havde Derrick på de 6 af turene og var med Rob på teltlejr og den sidste Rhino. Det var rart at have den samme guide så mange gange - man fik en fint forhold til ham og han (Derrick) var utrolig begejstret for at visse frem og fortælle - det samme gjaldt Rob.

For første gang har jeg oplevet at Leo i slutning af en ferie udtalte - "det var for kort" - og - "her skal vi ned igen” - jeg tror han oplevede roen som noget rigtig godt. Desværre mistede vi vores 827 billeder ved en fejl, men så er den næste rejse til Makutsi da i hus!

Så bortset fra et par slip-ups var det fabelagtigt, Næste gang vælger vi Kruger turen og Blyde river Canyon fra - vil istedet prøve Hatari og måske landsby besøg. Og så masser af rhino og et par Simba mere - en var for lidt.

Jeg ved det kan være lidt kikset at vende tilbage - næste gang bliver man måske skuffet - men roen, varmen og at opleve dyrene på så tæt hold skal prøves igen!

 Og vi havde ingen problemer med at spise Malarone pillerne - alt funkede fint.

Så tusind tak for en super rejse - håber det bliver jer der arrangerer den næste ;-) 

Med venlig hilsen

Sonnie


 07.APRIL 2017

Takk for sist, både til Gry og Elin!

Ja, det ble en fantastisk reise, helt etter forventningene, og kanskje litt til!

Takk til Elin for denne flotte opplevelsen, og til dere i Svanereiser som la opp opplegget for oss, Gry! Alt fungerte med fly og booking.

Elin, Lykke til med dine videre planer med musikken og dine venner, samt nye reiselederturer. Hils masse til Delvis fra oss, vi koser oss nå med video og bilder.

Hilsen Berit og Tom 


07.APRIL 2017

Hallo 

Det har vært en flott reise- fantastisk norsk reiseleder Elin og cubansk guide Delvis. Kunne ikke vært bedre. 

Et av reisemålene kunne etter min smak godt kuttes ut. Det var reisen til krokodillefarmen og indianerlandsbyen. Eller var det supre dager med mange fine opplevelser.

Mvh Aud 

Cubafarer 


06. april 2017

blog fie og christen i new zealand.jpg

Hej Ditte,

Vi vil selvfølgelig meget gerne fortælle om vores tur, og har du brug for mere, så siger du bare til :-)

Det var første gang vi rejste sammen under et rejsebureau, og det var vi begge meget spændte på. Vi er vant til at være sådan lidt “hovedet under armen” når vi rejser, hvor vi først får styr på tingene undervejs, og derfor var vi meget spændte på, hvordan det ville gå, når tingene var arrangeret for os.

Og vi blev bestemt ikke skuffede.

Rejsen som helhed: Vi er super tilfredse og glade for vores rejse som helhed. Det er den længste tur vi har taget sammen som par, og så var det selvfølgelig vores bryllupsrejse, så vi havde store forventninger. Og de blev indfriet. I havde taget alle vores ideer og betragtninger med, og samtidig kommet med jeres tips til, hvad vi skulle gøre. Og i sidste ende, blev det en rejse som var perfekt for os. 

Det var selvfølgelig en udfordring at alting var planlagt som det var, men når man vælger at ville se så meget af et land som New Zealand på så kort tid, så føler vi det var nødvendigt, og det rigtige for os. Vi har fået max udnyttelse af vores 18 dage, og føler virkelig, at vi har fået New Zealand ind under huden.

Det var ekstra godt at blive hentet i lufthavnen da vi landede og var lidt kulrede af jetlag og over at være fremme. Det var en god guide som hentede os, og det var rart at få alle papirer, så der var styr på tingene.

Og så også et stort plus til bilen i havde lejet til os. Først tænkte vi “shit den er stor”, men hold nu op det var fedt at have en bil i god kvalitet hele vejen igennem. Specielt når vi skulle køre så meget.

Flyselskabet: Vi fløj jo 24 timer hver vej, hvilket er en del, og nok altid vil være hårdt lige meget hvem man flyver med. Vi fik fin service fra Emirates (dog var de ikke de hurtigste til at reagere når man trykkede på knappen). Der var masser af underholdning undervejs, og maden var fin efter omstændighederne. Vi havde ok med benplads, men vi er også to små mennesker, så det gik :-)

Vi ville ikke have noget problem med at flyve med dem en anden gang.

Overnatninger: Vi oplevede ikke en eneste dårlig overnatning. Der var nogle gange hvor vi begge tænkte “wow det her er luksus”, det kunne måske godt være fundet billigere. Men på den anden side, så var vi på bryllupsrejse, og hvis man ikke skal have luksus der, hvornår skal man så have det? :-)

Vi giver uden tvivl den aller varmeste anbefaling til vores farm stay. Det var den fedeste oplevelse, og Linda og Garth var de sødeste mennesker. Dem skal i absolut bruge igen, hvis det er muligt. 

Og så var det fedt at bo på et Hilton hotel. Det havde Fie ikke prøvet før. og det var en oplevelse :-)

New Zealand: Er absolut et af de mest fantastiske lande vi har været i. Befolkningen er noget af det sødeste, naturen er fantastisk og maden er super god. Hvis vi en dag får mulighed for at komme tilbage, vil det være et must. (vi var faktisk klar til at flytte dertil undervejs). Landet har så sindssygt meget at byde på, og vi har jo stadig kun set en brøkdel. Så hvis man har brug for både afslapning, adventure, smuk natur, god mad og hyggelige mennesker, så er NZ stedet.

Vi kan kun give landet vores varmeste anbefalinger. 

Ville vi vælge jer igen: Ja absolut. I har hele vejen igennem givet os en meget professionel service, hvor I har taget hensyn til vores ønsker/drømme/tanker og samtidig lige peget os i den rigtige retning. 

Så skal vi rejse med et bureau igen, så vil i bestemt være i vores tanker.

Fie og Christen


13.marts 2017

Hallo Svane Reiser v/Gry

Vi er vel hjemme igjen etter en" annen" ferieopplevelse! Det var på mange måter en reise tilbake i fortiden, til og med en fortid vi ikke har opplevd. Pløying med okser, ikke kunstgjødsel, taxiskilt på alt fra sykler, hest og kjerre til gamle amerikanske biler. Vi fikk med oss mye av Cuba, men vår Cubanske guide var lite opptatt av å forelle om den vanlige Cubaners liv. Han fortalte om det høyeste, lengste og fineste. Men vi liker vel å skryte vi og av vårt land! Vi så vel det dårlige vareutvalget i lokale butikk, køer når det var egg, kjøtt som hang i 30 varmegrade og brød i hestekjerrer.

Det var en fantastisk gruppe å reise sammen med. Noen var mer sammen enn andre, men vi opplevde ingenting negativt. Alle var presise til både avreise fra hotellene og til bussen etter utflukter!

Vi opplevde vel at maten ikke er som hjemme, heller ikke ovenattingsstedene, med det var Cuba! Vi kom til nydelige strender på begge sider av øyen, og var stort sett heldige med været.

Når det gjelder Inger så ordnet hun opp i alt, fra firfirsler på veggene og mugglukt på hotellet. Hun passet på at vi fikk nok vitamin R(om), og var smilende og blid til alle tider, kort og godt en suveren reiselder!

Takk for en hyggelig tur

Kirsten  og Hennin


13.marts 2017

Hei Gry!

Vi hadde en fantastisk reise til Cuba med en kjempeflink reiseleder. Inger står til terningkast 6+, hun ordnet opp overalt. Det viste seg at det var nødvendig flere steder. Vår offisielle guide var kunnskapsrik og vi lærte mye om Cubas historie og kultur, noe vi satte stor pris på. Sjåføren var rett og slett imponerende!

Reisen i sin helhet synes vi var veldig bra, passelig med 12 dager på Cuba. Vi kunne nok tenkes oss en av dagene i Havanna til egen utforskning. Det ble også rimelig mye Hemingway, ikke nødvendig å besøke alle steder han inntok sine drinker, etc. En natt mindre i Trinidad og heller ekstra natt i Cienfuegos, selv om vi likte godt å bo på casa particulares i Trinidad. Da var det kjekt å kunne snakke spansk, (cubansk spansk var dog litt vanskelig).

Det var synd å se så mange bygninger som tydeligvis hadde vært flotte for en del år tilbake, men som nå var svært forfallet. Folket var tilsynelatende lykkelige med godt humør og mye musikk i kroppen.

Det var en veldig kjekk og homogen gruppe vi reiste sammen med. Alle var veldig presise til alle avtalte fremmøter, med andre ord en super gjeng.

Reiselederen Inger frem sto frem som en heltinne, var virkelig imponert over henne.

NB! Når det gjelder vår reise så gikk alt smertefritt, på flyet fra Madrid til Havanna ble vi oppgradert til Business-klasse og det samme på returen. Voucherne for taxi fungerte 100%.

 

Med vennlig hilsen

Helen og Mindur


15.marts 2017

Hei

Ja, da har vi kommet trygt tilbake etter en fin tur!

Havanna var spennende, mye turister, men gikk man et kvartal utenfor turist-gatene var du alene med Cubanerne.

Vienna-dalen var en laaang tur, men til gjengjeld hadde vi en proff guide med god engelsk uttale. Alt var som beskrevet i ditt opplegg. Akkurat grottene var litt saueflokk-gange, og en del venting. Men det var jo ikke noe å gjøre med.

 

Trinidad var en liten by og med mye turister. Damen vi bodde hos var hyggelig og hadde 6 rom tror jeg. Frokosten var svært enkle. Spiste middag der 1. dagen, men ute de andre dagene. 

Turen med rutebuss til Varadero var lang, særlig da han stoppet så mange ganger. Men vi kom frem til sist. Varadero svarte til forventningene. Fine strender og god mat. Men vi var på en måte ikke på Cuba der. Men det visste vi jo på forhånd.

Men alt i alt var det en flott tur :-) Takker for fin service.

 

Hilsen Knut 


09.marts 2017   

Hei Gry !

Ja, dette var en flott reise, som bød på spennende opplevelser.

Cuba er jo annerledes-land, synes jo egentlig synd på cubanerne som har knapphet på det meste. Turistene blir godt tatt vare på, og det kan ikke være helt lett for de som jobber på hotellene og se all maten som turistene koser seg med.

Men så er vel turistene den viktigste inntektskilde for landet etter hvert.   

Vi ga tilbakemelding til Inger over ulike saker, og jeg regner med du hører fra henne om det.

For vår del var oppholdet i Casaen et høydepunkt, flott å få innblikk i familielivet.

Den lokale guiden var ikke særlig dyktig i engelsk.

 

Gruppen var greit sammensatt.

Inger reiseleder gjorde sin jobb utmerket. Hun var kreativ, handlekraftig, så løsninger fremfor problemer, sjarmerende og tok godt vare på gruppen.

 

Hilsen

Arne Petter 


25.februar 2017

Kjære Gry!

Hva kan jeg si? Vi hadde en helt super tur til Cuba – takket være deg og Svane reiser!

Fly turene gikke bra uten problemer.

Vi ble hentet på Habana flyplass som lovet og levert til Casa David! Stort 3 manns rom, høyt under taket med svær lyskrone! Strøm og vann forsyninger ganske brukbare. Føyeen var noe for seg selg med fontene, skilpadder av varierende størrelse og en baby alligator som vandret inn i mellom stolene og gjestene!! Frokosten var rikelig med noen uvante retter i tillegg til de vanlige! Habana var fascinerende – vi var kun i gamle delen. Salsakurs var helt topp og moro – den unge “læreren”, ‘Ector, var kjempe flink med humorostisk sans. Turen i åpen amerikansk bil sammen med guiden, Marcia, var også hest spesiell (sender bilde!). Guidingen var grundig og lærerik. Har allerede fått spørsmål fra Marcia om hvordan resten av turen forløp! Vi bugner av informasjon (også etter de to etterfølgende guidene)! Vi gikk over tiden på både salsa og guiden!! 

Viñales, hos Villa Isabelita, var også en opplevelse. Isabel var elskverdiheten selv og den siste kvelden hadde hun engasjert sin beste venninner om å vøre med og servere maten – venninnen kunne snakke Engelsk noe Isabel ikke kunne! Venninnen fortalte at hennes far hadde vært en av Fidels 13 rådgivere!! Spaserturen med Julie som guide og som skulle ha vart i 3 timer endte opp med 6 timer, men jeg var glad vi ikke var på hesterygg men hadde valgt egne ben! Det var meget interessant. Vi lærte om sigarlaging, hvordan folk lever, hvor mye de tjener (kr. 160/mnd!!!), rasjoneringen mm.

Cienfuegos – Hostel Amigos de Barceló – Vi ble sluppet av bussen veg La Union hotel – som var ikke navnet vi hadde på voucheren. Det ble litt forvirring og en glemt væske. Alt ordnet seg med hjelp fra Karen, vertskapet på Hostel og bussguide!!! No problem!!!!!

Trinidad – Hostal Ana. Fantastisk hjertevarme fra hele vertsfamilien – Ana, Raoul, og datteren Rosita. God mat! Egentlig 2 rom med bad. Stort med egen balkong. Jeg tror guiden het Sivia eller noe lignende. Hun var også meget flink og viste oss mye av hvordan det var for de rike før Fidel – også meget engasjerende.

St Clara – Hostal D’Cordero. –Che var en “must see” for Ester så vi fant en drosje som kjørte oss til tog museet og etter mye om og men (fordi han skulle danse salsa) og klokken nærmet seg 16.00. Han var i midlertid meget hjelpsom og han rakk dansingen sin!

Varadero -all inclusiv. Vi hadde tenkt luksus her men desverre måtte vi bytte rom pga fuktskade – mugg i veggene og svarte prikker på sengetepper. Stedet var forfallent i flere områder men det forstår vi så alt for godt. Vi fikk imidlertid et nytt rom på solsiden av hotellet og det var mer enn adekvat for våre behov – som var strand, sol og PARASOLfor mor!!! Det var rikelig med mat og betjeningen var elskverdigheten selv – kysser og klemmer på lange baner – og værelsesdamen het faktisk Ester!!!!!

 

Denne var litt lang for en e-mail, men allikevel alt for kort til å fortelle hvor kjempe kjekt vi hadde det. Vi lærte mye om Cuba og dens historie, sett for oss selv hvordan Cubanerne har det nå og hørt noe om deres forventninger fremover.

 

Vil gjerne takker deg igjen, Gry for at du var meget med å gjøre dette til en “trip of a lifetime”

 

Takknemlige klemmer fra alle tre

Elizabeth, Ester og Laura


24.Februar 2017

Hei Gry. 

Vår reise til Cuba var i utgangspunktet veldig spennende, siden ingen av oss hadde vært der tidligere. Guidingen i Havanna før cruiset var en fin opplevelse.

Cruiset var av over all forventning, det var mange aktiviteter ombord.

Ved ankomst Montego Bay (Jamaica) gikk vi fire på egenhånd og vandret i byen.(  veldig interessant)

Ved ankomst Santiago de Cuba var vi på en guidet tur i byen, fikk  historien om revolusjonen på Cuba, flink guide.

Ankomst Punta Frances ble kansellert,og for dette fikk vi 50 USD PR. Person som vi kunne handle for i taxfree.

Helhetsinntrykket av seilasen var veldig bra. God mat, god service.

I Havanna ble vi nesten lommekjent og vi brukte de fleste fremkomstmidler, mest bena.

Folk ble veldig glade for småting vi hadde med. 

Håper de får bedre tider etter hvert.

Hotellet lå veldig sentralt til og vi var fornøyd med det.

Vi anbefaler gjerne denne turen.

 

Vennlig hilsen

Aino og Roald


24.februar 2017

Til Svane rejser

Vi havde en rigtig god tur med mange forskellige indtryk fra Cuba. 

Air Canada var for så vidt fint, men af de 4 flyvninger var de 3 forsinkede, og ruten over Toronto gav en del ventetid. Det virkede som om KLM kunderne havde haft en nemmere tur.

Casaerne var rigtig fine med en standard langt over, hvad vi havde forventet.

Turen havde en fin blanding af guidning, fritid og aktive oplevelser. En lille anke (eller måske nærmere en ros til Kaj): De lokale guider havde ofte en bestemt dagsorden, som de ville/skulle levere. Jeg tror det havde været bedre, hvis Kaj havde stået for dem. Hans dagsorden tog mere højde for vores udgangspunkt, og hans lokalkendskab var bestemt fuldt på højde med lokalguidernes.

Kajs indsats og personlighed var bestemt medvirkende til en rigtig god tur. 

 

Vi følte os bestemt velinformerede om turen fra Svane rejsers side.

 

Vi vælger rejser ud fra turens indhold. Så hvis indholdet er fint, tager vi gerne på Svanetur igen.

Venlig hilsen

Anders


22.februar 2017

Kære Isabella

Tak for din mail. Vi har haft en super dejlig tur til Cuba og er pt. fyldt godt op med både oplevelser, god mad, drinks og sol. 

 

Vi har været MEGET tilfredse med jeres planlægning set i forhold til vores ønsker og kan varmt anbefale jer som rejseselskab og vil bestemt ikke udelukke at vi vil bruge jer igen. Men normalt arrangere vi vores ferie selv:-)

 

Cuba er et spændende land med smuk natur, dejlige mennesker og med mange smukke bygninger, selvom mange selvfølgelig bære præg af mange års manglende vedligeholdelse. Men man kan se at der begynder at ske noget rundt omkring og ikke mindst hos de private udlejere, som virkelig forskønner deres huse. Vi oplevede generelt en stor gæstfrihed og imødekommenhed. Værelserne i boede i var alle steder rene og pæne og stor ros til jer for placeringen i forhold til de aktuelle busholderpladser, som alle steder var centralt og derfor nemt at komme rund ud fra:-) Men Cuba har også sine turistmagneter, hvor man som turist føler sig som jaget vildt og kan betyde at man bliver træt at alle de henvendelser fordi det hver gang er et spørgsmål om at få penge. Dette kunne dog på ingen måde ødelægge vores tur, men vi talte da om at hvis det bliver værre kan de til sidst skræmme turisterne væk og hvis vi på et tidspunkt skulle tilbage ville vi nok vælge Trinidad fra pga af den indre by nærmest er et stort turistmarked. 

 

Flyselskabet var desværre ikke så god en oplevelse, slidte sæder og elektronikken var meget ringe i deres underholdningsystem. Vi var MEGET glade for at vi havde købt ekstra benplads og rejsen ud gik fint helt sikkert fordi vi havde et tomt sæde og derfor ikke sat så presset. Hvilket vi derimod gjorde på hjemturen. Jeg sad som en sandwish mellem to mænd men det gik. Et større problem var tiden på hjemturen. En time i Charles De Gaulle er for lidt. Der stod godt nok en medarbejder da vi kom ud af flyet med en seddel hvor der stod hvilken terminal vi skulle gå til. Men med lange køer både ved sikkeheden og ved paskontrollen betød at selv om nærmeste småløb var boarding lukket da vi kom frem sammen med en anden familie. Vi fik os godt nok talt os frem til at komme ombord alligevel, men vores bagage var taget ud så det har vi først fået i dag. Vi kunne forstå på den anden familie at der var mindst et par som ikke kom med flyet, en rigtig trist afslutning på en dejligt ferie for dem. 

 

Sidste bemærkninger er i den mindre afdeling og mere som noget I måske kan samle lidt op på. De sidste to busrejser til og fra Trinidad gik der noget galt. Vi var ikke på listen, men guiderne var utrolig løsningsorienteret så det ene sted kom vi med bussen og det andet sted kom vi med et andet bus. Men hvis vi ikke selv havde gjort opmærksom på at der måtte være noget galt, var vi ikke kommet med. 

 

Vores værter var generelt gode til at fortælle hvad de kunne hjælpe med og kom med gode forslag til hvad området kunne tilbyde, men der var et par kiks. Vores vært i Trinidad var sød og meget imødekommende, men kom desværre først med gode råd til udflugter på vores næstsidste dag. Hun havde to gode forslag som vi gerne ville have oplevet, men med en dag tilbage måtte vi vælge, men vi fik indtryk af at hun var forholdsvis ny i denne branche og skal selvfølgelig lige lære det. Det samme kan ikke være gældende for vores vært i Havana. Hun fortalte at hun godt nok kun havde haft huset i Havana i et år, men havde tidligere haft et hus i Trinidad. Vi ville meget gerne have oplevet showet på Nacional de Cuba Hotel og tale med vores vært i Havana da vi ankom for at få billetter til vores sidste aften i Cuba, altså når vi kom tilbage til hende. Hun fortalte at det ikke var nødvendigt at købe dem på forhånd, men at vi kunne vente til vi kom tilbage. Dette viste sig desværre at være en dårligt råd, for da vi kom tilbage og bad hende ringe og høre om prisen så vi kunne hæve penge var alt udsolgt. Jeg havde set frem til denne oplevelse og blev derfor ret skuffet og faktisk ret frustreret over at hun ikke i det mindste havde kontrolleret det da vi spurgte første gang. 

 

Men tilbage står en dejlig oplevelse, som vi varmt kan anbefale andre og især med at bo privat. Men man skal nok ikke vente for længe hvis man vil opleve det Cuba vi oplevede. 

 

Du skal have tak for din hjælp og ønsker dig en rigtig dejlig dag:-)

 

Med venlig hilsen / Kindest regards, Birgitte 
 
 

 

 


 

11. Februar 2017

Hei Gry!

Reisen var svært vellykket. Alt, nesten uten unntak, var godt organisert. Privat innkvartering fungerte meget godt. Hyggelige og blide mennesker overalt. Guidene som vår lille gruppe hadde, var kunnskapsrike og snakket overraskende godt engelsk. Unntak for guiden på den lille rideturen vi hadde som forøvrig ble ganske forkortet. Det ble sagt at grotten vi skulle besøke var stengt pga vannprøving. På en av transportetappene med buss fortalte guiden som snakket godt engelsk, at bussjåføren ikke snakket et ord engelsk. Alle politiske spørsmål kunne rettes til han.

 

Vi fikk inntrykk av at ordet vedlikehold ikke eksisterte på Cuba. Men klesvask derimot, hang ute over alt. Så den personlige hygienen virket å være utmerket. Fire dager i Havana kunne vært redusert til tre. Siste kveld var vi på en forestilling med middag og underholdning av eldre cubanske stjerner. Det var alle tiders. Full fart under hele middagen.

 

Bilparken var spesiell med 1950-talls amerikanere over alt. Mer moderne biler var i mindretall med for oss mest ukjente kinesiske og russiske merker. Bussene vi kjørte på de lengste transportetappene var OK behagelige. På vår jeepsafari hadde vi en russisk jeep fra 1980-tallet som måtte ned på førstegir for den minste motbakke. Men sjåfør og guide var det ikke noe i veien med, hyggelige og blide.

 

Minibanker var det svært vanskelig å finne i alle byer vi besøkte. I Havana hadde vi inntrykk av at det bare var tre stykker og når det var penger i dem var det lange køer. På noen hoteller var det internett. Der kunne du kjøpe kodekort for en time eller fem om gangen. Ca kr 18 pr time. Problemet var at det var utrolig ustabilt. Du måtte være heldig for å komme på nettet. Shoppingmuligheter på Cuba er som ventet ikke eksisterende. Så der var det mange penger spart.

 

Hotellet vi hadde i Havana, (Park View) var nedslitt og dårlig. Der kunne vi ønsket oss et bedre alternativ. Hotellet vi bodde på den siste uken var derimot helt topp. Nydelig strand, flott bassengområde og mat og drinker all inclusive.

Alt i alt en interessant og hyggelig, velorganisert tur med imponerende strender og flotte, hyggelige mennesker.

 

Hilsen

Lars

 

 


 

14.februar 2017

Hej Ditte.

Tak, vi havde en fantastisk tur, og selv om vi havde lavet et presset program, passede det fint til os.

For os som gerne ville se en masse, og opleve landet, gjorde det ikke noget at vi havde lidt lange

Transport ture, dem oplever man også meget på.

Selv om vi syntes det var lidt ”højrøvet” med VIP landing, blev vi glade for den.

Så tak for turen.

KH. Henrik

 

 


 

3.Februar 2017

Hej.

Vi havde en fantastisk rejse til Cuba. En interessant og oplevelsesrig tur, som billederne også viser.

Flyselskabet var udmærket, med god service og flink personale.

Hotellet og casaerne var også gode forholdene taget i betragtning, vi var jo på Cuba, hvor der er fattigt. Vi har ikke noget at klage over. Personalet og familierne vi boede hos var meget hjælpsomme og flinke.

Programmet var fint, der må ikke presses mere ind. Vil man gerne have mere tid på egen hånd er der mulighed for at sige fra til nogle udflugter, så det er fint.

Kaj er en guldklump. Han gjorde rejsen rigtig interessant med sin store viden og sine kontakter.

Han var den bedste rejseleder vi kunne få. STOR tak og kæmpe knus til Kaj.

Oplysningerne i fik inden rejsen var tilstrækkelig. Vi havde ingen uafklarede problemer, da vi tog af sted.

Vi vil helt klart rejse med Svane Rejser igen, hvis vi har brug for en dansk rejseleder.

Mvh

Inga

 

 


 

27. januar 2017

Hej!

Vi är mycket nöjda med resan som helhet liksom detta spännande land! 

Musik, människor, bad , stadsmiljöer och naturen har verkligen drabbat oss! 

Allt har flutit bra o fungerat såsom transfer, bokningar m.m.

Hotellen var jättefina och servicen och utbudet av aktiviteter, musik och faciliteter mycket bra. Vi är mycket nöjda mer er som resebolag och kontakten, informationen och bokningarna genom er har varit mycket professionell. 

Vi tackar för denna gång och är förstås sugna på att återvända till Cuba någon gång i framtiden även om vi tror att det är nu man ska åka.

Mvh Ulrika o Erik

 


 

19. januar 2017

Hej Gry,

Här kommer några rader om vår Cuba resa. Allting fungerade organisatoriskt mycket bra. Bilar kom och hämtade när de skulle och dessutom i tid utom vid två tillfällen då de kom med c:a 15 min försening  vilket får anses var ett gott betyg. Hotellrum och Casas Particulares var i ordning och vi var väntade. Standarden helt OK. Allmänt upplevdes maten under resans gång som lite enahanda framför allt av den yngre generationen. Vädret perfekt utom den sista dagen då vi hade regn och storm. Människor glada och trevliga och inte för påträngande. Skulle vi gjort resan något annorlunda om vi skulle göra om den? Möjligtvis kortat ner den en vecka men vi är inte i nuläget klara över vad vi skulle välja bort. Vi som är 70 plussare skulle i så fall förmodligen avstått baddagarna men detta är helt individuellt och  på tycke och smak. Hustrun och jag är inga stora älskare av all inclucive hotell men är medvetna om dess stora fördel för framförallt barnfamiljerna. Den enda missen om man nu skall kalla det för en miss var att den lokala Resebyrån utlovade någon form av överraskning åt oss i samband med vår 50 åriga jubileumsmiddag. Den uteblev. Byte av restaurang på nyårsafton var till det bättre, den vi gick på var utomordentlig och skall ha högsta betyg. Den tidigare, som vi testade kvällen innan, var ok men inte i samma klass. Överraskningen på flyget till Havanna i form av champagne som ni hade vänligheten att tillställa oss var mycket trevligt och överraskande. Tack för detta. 

Tack för en bra organiserad resa som vi aldrig glömmer.

Hälsningar

Bosse


 

29. December 2016

Vår reise til Cuba ble et eventyr! Opplegget fra deg,Gry, og Svane Rejser fungerte helt utmerket! Vi opplevde så mye at vi hadde følelsen av å ha vært borte i mange uker. Vi er imponert over hvordan alt var forberedt og klaffet.

Vil nevne den svært hyggelige og informative mottakelsen på kontoret til Mundi i Havanna. Ei flott dame, Diana; var også tilgjengelig for oss på turen ellers, og vi hadde behov for å snakke med henne et par ganger. Så vil vi også si oss svært fornøyd med våre guider, kunnskapsrike, behagelige og flinke i engelsk. Jose i Havanna, Eduardo og Lilli til El Nico, Fundo i Trinidad. Stjerne til dem! Veldig fint å ha personlige guider, får snakket med dem og får lagt opp akkurat som vi ønsker!

Vi fikk oppleve et land som er ganske annerledes , som du sier, Gry, men annerledes på en svært interessant og behagelig måte. Møtte så mye vennlighet og hjelpsomhet og opplyste mennesker.

Skal vi nevne noe som var litt ubehagelig, så har det ikke med ditt opplegg å gjøre. Men på hotellet Los Jasmines fikk vi feil opplysninger av hun som satt i respsjonen når det gjaldt å få vocher for Cayo Levisa. Og hun var lite behjelpelig. Det førte til at guiden på bussen om morgenen var litt brysk. Men vi kontaktet Diana, og hun var rede til å hjelpe, men så viste det seg at guiden hadde fått vår vocher da han så etter… Men som sagt, det var ikke feil i opplegget, og vi hadde alltid Diana å konferere med.

Så vi har allereed anbefalt deg og Svae Rejser til venner.

Beste hilsen er fra Gina, Thor og Åse 


10. Oktober 2016

Kære Isabella

Vi har haft en spændende og god tur!
Som I skrev i informationsmaterialet skal man nogle gange væbne sig med tålmodighed, men cubanerne er venlige og hjælpsomme, og med en enkelt undtagelse fungerede det fint med busser, overnatning og guides og det sikkerhedsnet, der var med i turen.
Vi synes, vores rute/program var godt. Det passede fint for os med de 3 overnatninger i Havana - og så en enkelt til slut. Vinales var spændende, - med både trave, cykle og ridetur. Turen til Trindad var lang (og lidt for lang for en, der nemt bliver køresyg!), Leon var på turen i bjergene, og det var rigtig spændende. Kombinationen af Faro Luna og at kunne besøge Cienfuegos var fin (og så lå det jo direkte på vejen tilbage til Havana - i modsætning til stederne på nordkysten).
Aftenen med Buena Vista Social Club var alle tiders. Vi var ikke bekendt med muligheden for at starte med en 3retters middag forud for showet til kun 10CUC ekstra. Det synes vi, I skal foreslå jeres gæster!
Det var fint at bo på Hotel Inglaterra. Lige ved siden af ligger Grand Teatro de la Habana. Vi købte billetter til en balletforestilling der. Det var en kæmpe oplevelse. Værd at anbefale!
Flyselskabet KLM er et af vores favoritter, altid venlig og professionel stab og Amsterdam er et rart sted til transit.
Ja, vi vil gerne bruge Svane Rejser en anden gang, hvis vi skal besøge et af de steder, hvor I er eksperter - og vi anbefaler jer gerne til andre Cuba-interesserede!

Venlig hilsen
Leon og Kirsten


27.juli 2016

Kære Gry
 
Det var en rigtig god tur og vi var enige om at vi fik value for vore penge , og ja hvis folk skal til Cuba vil vi absolut anbefale Svane rejser.
En oplevelsesrejse
Jeg vil komme tilbage med forslag,  bedømmelser af de forskellige overnatningssteder ect.
 
Men helt klar Cuba skal opleves nu.
 
Kh Hakon  


28.juli 2016

Svane Rejser
 
Hej Michelle,

Her får du lidt feedback på vores Cuba-rejse – sender lidt billeder med også ;)
 
Vi kom hjem i fredags og efter en smule ”jetlag” kan vi nu tænke tilbage på en helt fantastisk tur til Cuba.
Før vi skulle afsted følte vi os godt klædt på af Svane Rejser med den information og gode råd vi havde fået, og vi må sige, at der har været styr på hele rejsen. De hoteller og udflugter vi havde bestilt hjemmefra levede alle op til vores forventninger og var som lovet og beskrevet.
 
Vi havde valgt at flyve fra Hamburg med en tidlig morgenafgang, så derfor indlogerede vi os på Leonardo Hotel Hamburg City Nord, som tilbyder overnatning med bilparkering og gratis taxi-transport til og fra (5 min) lufthavnen til en pris på Euro 149, som er billigere end at reservere parkering i lufthavnen – det kan stærkt anbefales.
 
Tidlig afgang fra Hamburg via Paris til Havanna med Air-France. Flyvetiden fra Paris til Havanna er på ca. 10 timer og kan gøre selv en garvet rejsende en smule betænksom, men rejsen og serviceniveauet var glimrende så rejsetiden forekom behagelig.
Ankomst til Havanna med stor spænding. Fra Flykabines kolde aircondition til Havannas ca. 40 C0 er der virkelig risiko for at man stresses af varmen i de lange køer foran emigrationskrankene. Vi havde hjemmefra fået et råd af Michelle (Svane Rejser) om at tilkøbe en ”VIP-ankomst”, og det var vi MEGET GLADE for – vi blev modtaget af en medarbejder straks i ankomsthallen og ført udenom de ”normale” lange køer til en speciel skranke hvor sikkerhedstjek mm. tog ca. 5 min!! Herefter blev vi ført til et VIP-rum hvor vi kunne nyde kolde drikke, alt imens der blev sørget for at vores bagage blev hentet ved transportbåndet. Det var alle pengene værd.
Så med Taxa fra Lufthavnen til Hotel Sevilla i det gamle Havanna. Tjek ind og veksling af lidt valuta så var vi klar til at inspicere værelse 521 – et historisk værelse, der gav følelsen af, at vi var tilbage i kolonitiden. Pænt og rent og alt fungerede så en behagelig og positiv start på eventyret.
 
Hotel Sevilla er et fantastisk dejligt hotel, der er en dejlig stemning og ro over hotellet. I den dejlige lobbybar serveres verdens bedste Mojito’s til lækker salsamusik dagen lang. I den store lobby og Hall kan man hver dag nyde virkelig god underholdning. Hotellet råder også over en dejlig svimmingpool, som var dejlig at komme hjem til efter en lang varm dag rundt i Havanna. Morgenbuffeten har alt hvad man kan ønske sig, og man lægger straks mærke til det store udbud af frisk frugt.  Næste gang vi skal til Cuba – og det skal vi – vælger vi igen Hotel Sevilla og deres venlige og hjælpsomme personale.
 
Vi havde på første dagen valgt en guidet tur (3 i 1) med kørsel rundt i Havanna i en gammel amerikanerbil og gåtur igennem det gamle Havanna. Vores guide og chauffør var fantastiske, og der gik ikke længe før stemningen var høj og underholdende hvilket gav mulighed for at afvige en smule fra ”det faste program”.  Et must at tage sådan en tur. Det giver en god fornemmelse af hvad Cuba og Havanna er.
Vi havde tillige hjemmefra bestilt en aften på Hotel Nacional med musik af Buena Vista Social Club og havde set frem til det. Dette arrangement blev desværre aflyst. I stedet for blev vi tilbudt et andet arrangement på Hotel Nacional – nemlig Parisien Cabaret, cubansk dans og sang på internationalt niveau. Virkelig en dejlig oplevelse.
 
Rundt i gamle Havanna på egen hånd oplever man den varme og kærlighed det cubanske folk har overfor hinanden og overfor turister. Cubanerne vil meget gerne snakke og fortælle om deres levevis. Man behøver på ingen måde at være nervøs for at færdes i de smalle gader eller ude om aftenen. Cubanerne er fattige og alt er slidt ned, huse, veje, biler og tekniske installationer, alligevel fungere hverdagen. Man må ikke forvente at kunne gå rundt og handle, som man er vant til på ferier. Der er intet, absolut intet at købe, lige bortset fra verdens bedste Cigarer og Rom.
Til gengæld har de et meget spændende ”Museum” med Asger Jorn malerier på væggene, det var virkelig en oplevelse at besøge.
Cubanernes eneste måde at skaffe sig lidt ekstra goder, er ved at få ”tips” (CUC’er) af turister – så glem ikke at være rundhåndet.
 
Efter fem dage i Havanna var der afhentning af bus og videre til Varadero og syv dage ved kridhvide palmestrande og udsædvanlig varmt vand. Vi var indlogeret på luksus-resortet Grand Memories med ”all inclusive”. En helt anden verden og standard end Havanna. Alt her var nyt og luksuriøst. Super lækkert og et meget stort værelse beliggende i mindre rækkehuse, der er spredt ud over et kæmpe område – alt velplejet og frodigt med palmer og buske. To store svimmingpoole specielt for børnefamilierne – vi benyttede udelukkende den dejlige private strand med liggestole og parasoller og (gratis) servering af kolde drikke. Der er et stort underholdningsprogram på resortet, fra morgenstunden med Yoga, dans mm på stranden og ved poolerne. Om aftenen musik ved Lobby- og restaurantområdet. Maden i de store buffet-restauranter er glimrende, og der er en særdeles god betjening. For par som er afsted uden børn, kan det være lidt for ”hektisk og støjende”. Derfor er der også en del ”special restauranter” hvor man kan bestille bord. Her er der servering (og ro) ved bordet. Eneste minus er, at man kun kan få/bestille to besøg for hver uges ophold i resortet.   
 
Der er mange bureauer på hotellet som tilbyder udflugter/ture. Vi købte en to dages tur med besøg i tre byer- Topes de Collantes overnight -, heriblandt Trinidad, og vandretur i regnskoven, kørsel i gamle russiske militærlastbiler, vandfald og overnatning på bjerghotel. En oplevelse ud over det sædvanlige. Her oplever man den frodighed, der er på Cuba, her dyrkes jo alle former for frugt og grøntsager. Her oplever man at al transport stadig foregår med hestekærer eller gamle cykler!
En tur som Svane Rejser også anbefaler hjemmefra.
 
Afhentning på resortet om formiddagen på sidste dag og kørt i taxa til lufthavnen i Havanna. Klar til at flyve hjem med Air France /KLM med mellemlanding i Amsterdam – også en god oplevelse. Beriget med indtryk fra en verden vi ikke ser til daglig og med en klar fornemmelse af, at HER MÅ VI TILBAGE TIL….
 
OG vi er sikker på at vi igen vil benytte Svane Rejser som arrangør af vores fremtidige rejser – tak for super rådgivning af dig Michelle.
 
Mange hilsner
Arne og Annette
 


14. juni 2016

Hej Isabella
 
Tak, vi har haft en dejlig tur, fyldt med oplevelser.
 
Rejsen som helhed var rigtig god. Cuba er så anderledes, spændende, smukt, slidt, nyt, gammelt......
Er glad for, vi valgte en rundrejse - havde vi feks kun besøgt Havanna og Varadero, ville vi have "manglet noget". Alle steder var forskellige, med hver deres særpræg.
 
De steder vi boede var ok/fine, godt valg at bo på casa particular, det har vi ikke fortrudt.
Meget forskellige steder også - den ene gang vi spiste aftensmad på stedet (Vinales), var det overdådigt og godt.
Morgenmaden generel god, med masser af frisk frugt.
Vi havde morgenmad med i prisen, men sidste sted vi boede - i Varadero - måtte vi betale for morgenmaden, 10 CUC ialt.
 
At rejse med en Viazul-bus var også en oplevelse, omend ikke en af de bedste. Vi rejste fra Trinidad til Varadero, hvor vi ankom ca 1,5 time senere end beregnet - ved godt man skal have tålmodighed, når man rejser til Cuba - en del af forsinkelse skyldtes øjensynlig chauffør/guides behov for undervejs at hente frugt, vand, madpakker osv. Dertil må siges, at bussen var noget slidt/nasset, sædernes rejse/ligge-funktion dårligt fungerende.

Flyselskabet, fint. Selvom programmet var hårdt, er vi glade for vi valgte at flyve over Canada/Toronto - at opleve Toronto efter Cuba var en kæmpe kontrast, fra småt/lidt til meget og kæmpestort - spændende.
 
Har nu skrevet en lægere smøre, håber du kommer igennem
Bundlinien er, at vi har haft en super spændende ferie, ville ikke have været foruden - at det så også har givet lidt hovedbrud, ja sådan er det, det kan også give plus på kontoen bagefter.
Så tak til Svane Rejser, kan bestemt finde på at bruge jer igen.
 
Mvh.
Tina


14. juni 2016

Hej Gry
 
Det har været en fantastisk tur til Mpala safari lodge i Sydafrika.
Lodgen er et lille sted med plads til højst 12 gæster. Man bliver behandlet som en del af familien.
De har en meget stor viden både med hensyn til dyrene og også floraen.
Der var mange dyr i og omkring Lodgen. Vi så bl.a. nogle Løver nedlægge et bytte. Der kom en Flodhest og græssede på selve Lodgen når mørket var faldet på.
De mange ture som er inklusiv er fantastiske, især har de jo turen til Krüger med overnatning (hvad mange ikke har).
Det giver mulighed for oplevelser om aftenen når mørket er faldet på og også opleve solopgangen når dyrelivet begynder at vågne op igen.
Her fik vi de vildeste oplevelser. Bl.a. gik en stor flok på ca. 50 Elefanter tværs over vejen lige foran os for at gå ned og drikke vand.
Et andet sted var der omkring en sø over 400 Zebraer. Der var en kæmpe flok Bøfler. Ja, vi kunne blive ved.
Vi havde, i de 2 uger vi var der, taget 3 ekstrature. Den ene gik til Drakensbjergene hvor vi bl.a. Så mange smukke vandfald og den anden var vi på ballonflyvning.
Den 3. tur var til et center for truede dyrearter, hvor de gjorde alt for at hjælpe dyrene efter at de var blevet skadet så de igen kunne sættes ud i naturen.
Vores 2 venner, som vi fik overtalt til at komme med der ned, var meget tilfredse med turen. Deres øjne skinner hver gang de fortæller om vores oplevelser.
Flyveturen var også behageligt. Vi fløj jo til Tyskland hvor vi fik nat flyveren til Johannesburg med South African Airways. (SAA).
SAA er et dejligt flyselskab med et personale som udstrålede venlighed og også humor. Pladsen på økonomi klassen er også helt fint, selv når man har lange ben kan de strækkes ud.
Så det er helt sikkert, at hvis (når) vi skal tilbage til Mpale så vil det igen blive med SAA. Vi vil også vende tilbage til dig og Svane rejser for at bestille turen
Det har været så behageligt og trygt at være i kontakt med dig. Så der er ingen tvivl, I kommer helt sikkert til at høre fra os igen.
 
KH.
Hans & Marianne


17. maj 2016

I har hatt en fantastisk ferie vi hadd ikke fått voucherne, trodde d var arket jeg hadde fått av deg, så det ble litt stress på flyplassen. Den superkoselige reisekonsulenten vi traff morgenen etter ordnet alt. Vi likte ikke så godt eierne i casaene i Havanna, de andre var fantastiske. Guiden i Havanna pratet litt vel mye, han andre var helt topp. Sykkelturen vi hadde var flott. Det var også gøy å kjøre amerikaner.maten var ikke så mye å skryte av. Været var flott, vi hadde 10 minutter med regn. Vi fant ikke visumet til Charlotte da vi skulle hjem, men det gikk greit.

Astrid


27. april 2016

Hei Gry
 
Ja nå har det gått en stund siden vi kom hjem, men tenkte jeg omsider skulle sende en rask tilbakemelding.
 
Vi hadde en veldig fin tur!
Selve programmet var godt lagt opp, svært variert og ga oss mulghet til å se flere sider av Cuba. Vi var også imponert hvor mange utflukter etc som var inkludert.
 
Alt som dere hadde planlagt fungerte som det skulle: Alle guidene kom presis, alle bussene gikk når de skulle og alle hotellene ventet oss. At flyplassen var et eneste kaos kan knapt dere lastes for :-)
 
Alle vi traff var svært hyggelige, hjelpsomme og vennlige og virket som om de var glade for å få besøk.

Å bo privat var kjempehyggelig, selv om en murer og en rørlegger holdt på å bygge et bad  på rommet vårt i Havana mens vi bodde der.  Litt støvete kan man si.... Verten unnskyldte så godt han kunne og kom med 25 sigarer og en flaske rom som plaster på såret.   Leiligheten holdt meget enkel standard men alt var rent og pent,  og en fantasktisk beliggenhet i gamlebyen.  Alt i alt en flott opplevelse. I Vinales bodde vi i et fint hus og fikk vi hjemmelaget middag under tuntreet i hagen av verdens søteste bestemor.  Også veldig positivt.
 
På forhånd takk, og takk igjen for en fin tur og god service!
 
Hilsen Line


11.april 2016

Hej Gry

Tack så mycket för all din hjälp. Det har varit en fantastiskt trevlig resa. Vi har träffas många trevliga kubaner, både dom vi bott hos och många andra trevliga personer på dom olika ställen vi besökt. Det var många trevliga byggnader som vi såg i Havanna och vi fick en god inblick i miljön bl.a tack vara den guide vi hade. Många trevliga gamla amerikanska biler har vi också åkt. Vi promenerade också runt själva i alla dom städer vi besökte. Vi tog även en guide i Vinales som visade oss runt bland cigarrodlingarna.
Som sagt, allt har i stort fungerar perfekt med transporter och boende. Det är bara några kommentarer jag har,
Vi fick i stort sett vänta mellan 1-2 timmar på varje busstransport. När vi frågade runt lite verkar det som om dom tider vi fått när bussen skulle hämta oss, egentligen var den tid då bussen startade sin tur, dvs när bussen började hämta upp passagerare på dom olika hotellen. Det kanske vore bra om ni kunde undersöka om det går att vara lite mer exakt när bussen kommer till just det ställe respektive person ska hämtas.
Vi bodde hos en fantastiskt trevlig familj i Havana det vill jag absolut förklara. Dock var det ju lite väl långt från centrala Havanna så vi fick ju kosta på ganska mycket taxi-pengar varje gång vi skulle in till och hem från centrala delarna av Havanna. Kanske berodde det på att vi bokade resan så pass sent men det hade kanske varit bra om ni varit lite tydligare med denna information
Men som sagt, resan var fantastiskt trevlig och allt i övrigt fungerade perfekt.
Många hälsningar

/Bertil


11.april 2016

Kære Gry,
 
Så er vi vendt hjem efter 15 fantastiske dage Cuba rundt.
 
Stor ros for det program, som I hjalp os med at arrangere og bestille. Det var en perfekt kombination af afslapning, oplevelser og at "nå rundt om det hele".
 
Bedste hilsener,
 
Jacob


11.april 2016

Hei igjen Gry!

Først vil jeg si at jeg har hatt en veldig fin tur.
Flyreisen:Ble ganske lang p.g.a. to stopp. Våken i ca.30 timer Hadde kanskje vært en fordel å fly KLM med ett stopp i Amsterdam og derfra direkte til Havana.

Transport: Taxi til og fra flyplassen fungerte helt bra. Det samme med alle bussene mellom de forskjellige byene.

Bosteder:Havana: Veldig hyggelig og sentralt sted og bo i casa particulare. Eier veldig hyggelig, og frokosten var god.

Vinjales: Bodde ikke hos Maria Luise, med derimot hos et veldig hyggelig ektepar som het Celia og Leo, kan anbefales på det varmeste. Jeg fikk et hyggelig rom med bad og maten var kjempe god (frokost og middag) De behandlet meg nesten som et familiemedlem og vi hadde mange hyggelige samtaler. Heldigvis kan jeg litt spansk. Hun gråt når jeg dro.

Cienfuego: Ankom hotellet, som lå et stykke utenfor sentrum, kl.16 og skulle dra videre til Trinidad neste dag kl. 13. De hadde veldig god frokost på hotellet.

Trinidad: Fint hotell, men skjønner hvorfor det er et "all inclusive" hotell. Det ligger helt for seg selv langt utenfor bysentrum. Ikke et hus eller en butikk å se i mils omkrets. Maten var helt grei.

Havana på hjemvei: Hotel Copacabana: Ankom hotellet kl. 17 og skulle dra til flyplassen kl. 04 om natten. De lovet å sette litt frokost til meg ut i nattbaren kl. 03, men det hadde de glemt, så bartenderen måtte gi meg litt av sin nattmat.

Tror nok at jeg bare ville ha bodd i casa particulare hvis jeg skulle ha dradd en gang til. Man blir lettere kjent med andre og de ligger sentralt i byene så man kan gå litt inn og ut -se på livet. Hotellene ligger ofte et stykke unna byene/sentrum.

Fkk or meg blir det litt kjedelig. Dere hadde en hyggelig dame i Havana. Hun var veldig hjelpsom.

Bussturen og turen med amerikanskbil ble det ikke noe av på grunn ab Obamas besøk. Mange omeråder var avstengt.
F ikk tilbud om ny tur med amerikansk bil da jeg kom tilbake til Havana, men da hadde jeg akkurat sittet på bussen i 8 timer fra Trinidad og skulle opp midt på natten , så det kanselerte jeg.

Andre aktiviteter:Vinjales: Gåturen og rideturen var  veldig bra, men sykkelturen var ikke noe morsom. Det var varmt og man skulle sykle på en gammel sykkel i 8 km med mange oppoverbakker. Det skjønte han at jeg ikke orket , så han la opp en tur på humpete stier og landevei. Jeg avlyste turen etter 11/2 time. Vondt i rumpen etter rideturen.

Trinidad: Jeepturen og turen i jungelen var veldig interresant og fin. Guiden var veldig hyggelig og flink.

Havana: Guidet tur i Havana var veldig bra. Guiden var veldig hyggelig og flink. Jeg dro ikke på den inkluderte lusjen , men inviterte guiden med på lunsj i stedenfor.

Jeg var veldig heldig, for hver gang jeg skulle ha en aktivitet var jeg alene med en guid.

NB! På de lange flyreisene ville jeg gjerne ha betalt litt mer for biletten mot å få litt bedre plass til bena.

Tusen takk Gry, for all hjelp jeg har fått av deg gjennom hele planleggingsprosessen av reisen min.
Det var fint å oppleve den "tidskapslen" Cuba er akkurat nå-
Mange takk og god klem fra meg.

Hilsen Nina Caroline Telle Aubert.

NB! hvis du vil ha addressen til den hyggelige familien i Vinjales får du si i fra.
                         


11.april 2016

Hej Isabella
 
Vi har haft en fantastisk rejse til Cuba. Du har ydet en upåklagelig service. Mega søde samarbejdspartnere på Mundi kontoret i Havana.
 
Alt har klappet hele vejen med de yderst små udsving, man kan forvente i et land som Cuba. Dr. Wilfredos Casa kan anbefales i Vinales. En overnatning i Remidios er rigeligt, når afgang først er ved 15-16 tiden. Vi fik lidt for lidt tid i Havana til de sidste indkøb, da vi først var tilbage kl. 21 aftenen før afrejse ( individuelt) fem dage i starten var i overkanten - tre ku' gøre det ( grundet en fantastisk koncert, vi ikke ville være gået glip af og kort varsel ift. ændringer i planen.)
 
Vi vil bestemt anbefale Svane Rejser til andre. Vil nok selv turde planlægge en evt. Ny rejse til Cuba, men skulle jeg et sted hen jeg var usikker på ville jeg uden tvivl vende tilbage.
 
Endnu en gang tusinde tak for hjælpen
God weekend

Hanne og Dorthe
 


08. april 2016

Kære Gry

Tusind tak for hjælpen med billetter. Det gik så fint, og nemt via Panama hjem også.
Ja vi så Stones i Havana. Det var mega rørende. De kære cubanere prøvede at synge med på mærkeligt engelsk. Det var sjovt, for de kunne jo ikke sangene. Men de gik meget op i at filme sig selv med deres mobil telefoner, mens de prøvede at synge med. Det var lidt ligesom at være på Roskilde. Hygge-dag på en stor græsplæne. Man måtte ikke ha sprut med ind, så der var mega styr på det. Også selv om den cubanske avis skrev, at der var 1,3 millioner mennesker til koncerten…….!
Cubanerne var rørt over, at Stones kom på besøg. De synes, det var ligesom hvis Elvis var der, og de sagde alle, at de ville fortælle deres børn (når de fik nogen) at de havde været til Stones koncert. Og som nogle af dem sagde: "I like more the Beatle!”.
 
Og vi kom også tæt på mister Obama. Vi landede nemlig næsten samtidig som Obama, så da vi var to min fra landingsbanen i havana, fik piloten besked om, at jose marti lufthavnen var
lukket, fordi Obama skulle lande. Og vi måtte flyve til varadero og vente i flyveren der på at havana åbnede igen. Thank you mister President sagde stewardesserne.
Det var så fedt at være tilbage på Cuba. Der er kommet de fedeste steder i havana, lækre cafeer, endnu federe barer, lækre restauranter. Cubanske.
Der er stadig fyldt med flydere, og det var mega rørende at være hos vores venner i trinidad. Vi nåede det hele og fik slappet godt af og badet også.
 
Jeg skylder jer en kasse cubanske cristal og cubanero til kontoret som tak for hjælpen med billetter. Er der nogen af jer, der kommer her forbi ingolfs nogen gange og kan ta den med.
 
Mange hilsner fra malene


07. april 2016

Kjære Isabella

Tusen, tusen hjertelige takk for det arbeidet du gjorde i forkant av vår tur!!!  Den var helt fantastsik, og alt gikk knirkefritt.  Skulle det stå en sjårfør klar klokken 8 om morningen, så gjorde det det.  Med en hvit bil, og en hyggelig, oppegående, kunnskapsrik sjåfør.  Noen dager var vi alene i bilen (luksus!!!!), noen ganger i hyggelig selskap med andre.  Må få lov til å skryte av de utrolige sjåførene, noen av de ga seg ikke før vi f.eks virkelig hadde forstått det geniale ved obsvervatoriet til Mayanene osv.
Første dagen hadde vi en utrolig guide; Rodolfo het han.  Det eneste jeg virkelig angrer på på turen, er at jeg ikke ga han mer i tips!!!  Det var første dagen, og jeg var ikke kommet helt inn i dette med tips, men er det noen som virkelig hadde fortjent det, så var det han.  Dersom det er en mulighet for å få sendt det til han, vil jeg gjerne det.  Vi var de eneste i bilen, og han kjørte oss til en Cenote, hadde aldri spurt om det, dersom du ikke hadde fortalt om det, tusen takk, det var MAGISK!!!  Et av de virkelig store øyeblikkene på turen!!
Turen var så fint satt sammen, så variert, så interressant, jungel, Maya, sjø, paradis-strender-maten, og ikke minst menneskene!!!  Mexicanerne var gjennomført fantastisk hyggelige!!!!  Alltid!  Et smil ble alltid gjengjeldt med et smil, trengte vi hjelp fikk vi det på flekken, vi følte oss aldri utrygge.  På Holbox ble vi kjent med de som påsto at de lagde Mexicos beste pizza, og det tror jeg de hadde rett i at de gjorde, der var vi flere ganger.  Cancun var ikke det helt store for meg, men Sakarias syntes det var helt topp med svømmebasseng og all inclusive.  Vi tok en tur med katamaran og snorklet, og det var fint.  Er veldig glad i å snorkle.
For å svare på det du spør om konkret:
Reisen som helhet:  Et eventyr!!!
Flyselskapet:  Bra.  På veien til Housten var det siste turen for piloten, så det var litt ekstra stemning i flyet pga det.  Passe lenge med tid ved mellomlandingene, alt gikk knirkefritt.
Svane Rejser:  Jeg har skrytt masse av dere.  Og av deg!  Du gjorde en helt utrolig god jobb, dette er den aller best organiserte turen jeg har vært på.  Gode hoteller, gode steder, gode råd og tips! Dette ga oss utelukkende positive opplevelser.  Vi leide, som du tipset oss om, golfbil på Holbox, Sakarias fikk kjøre, og det var STORT for han!  Jeg la ut en del bilder på Facebook, tror alt skal være offentlig tilgjengelig.

Og; fikk kanskje tre myggstikk på hele turen.  Niks problem!
 
Alt i alt;  En helt utrolig god reiseopplevelese, som har gitt utrolig gode minner for livet for SAkarias og meg.
Tusen hjertelige takk for den jobben du gjorde, den kunne ikke ha vært gjort bedre!!!

Varme hilsen fra
LIv-Kristine


06. april 2016

HEI GRY,

Nå er vi tilbake fra Cuba etter å hatt en flott tur. Alle avtaler med deres samarbeidspartner Mundi har fungert utmerket.
Noen små ting:
1. Konsert med Buena Vista Social Club var for meg en liten nedtur, 5 min. med tidligere medlem ellers ny gruppe, gode men litt "daft".
2. Avreise fra Vinales kl 6:45 med ankommst 2 timer før mulig innskjekking på hotellet i Cienfuegos, å måtte stå opp så tidlig (har kanskje med buss-selskapet). Ingen stor sak.
3. Tur med damplok var diesellok, men artig tur.
Ellers må jeg takke for en vel planlagt og fungerende tur.

Vennlig hilsen
Geir S


1. april 2016

Til Svane Rejser.
Sælger: Isabella Kirstein
Bali d. 14 – 27 marts 2016
Feed Back
 
Selve forløbet omkring køb af rejse, ture og spørgsmål har vi været rigtig tilfredse med Isabellas store faglig viden omkring Bali.
Vi vil helt sikkert både gerne købe og anbefale Svane Rejser til andre.
Vi bookede Sugie som tur guide.
Heldagstur; rismarker, balanesisk dans og teater, træ værksted, batik/væveri, spist frokost med udsigt til vulkan, hindu vandtempel, kaffe/te plantage, Ubud kunst galleri, lokal marked.
Riverrafting
Spa & massage
Andre ture som vi selv havde booket.
Tur til Gili Island – Air, kun en dag uden overnatning, vi gik rundt og kiggede lidt og ellers bare hyggede, slappede af og badede, gode rimelige spise steder.
 
Når vi sammenlægger det hele har det været en rigtig dejlig ferie, dog rigtig varm og meget vigtig man benytter sol creme med høj faktor.
Bali en del dyr i forhold til fx Thailand og det virker til at indbyggende er mere fattige end fx Thailand, men vi har kun mødt glade, smilende, venlige, hjælpsomme og søde mennesker i vores ferie.
Udover en lille veksel biks, der blev vi snydt!!
Så ikke helt utænkelig at vi ikke vender tilbage til Bali.
 
Venlig hilsen
Heidi og Lars


31.marts 2016

Hei,
 
Da har vi landet og er tilbake i hverdagen :-)
 
Turen har var flott på mange måter. Glad vi booket overnatting og buss på forhånd.
Det gjorde turen enkel og sparte oss for mye tid i forhold til det stramme programmet vi la opp til. Cayo Levisa var flott selv om vi ikke fikk til overnatting der (de bygger og utvider ganske mye der nå)
 
Alt har stemt på tid og sted uten venting.
 
Bussene var behagelige fremkomstmidler og overnattings stedene hadde  perfekte beliggenheter. Gaia i Havana hadde perfekt beliggenhet 3 min fra Plaza Vieja og var et dansestudio på dagtid.
De var i utgangspunktet fullbooket de 3 siste nettene våre i Havana, men vi fikk leid kvistværelset så vi var super fornøyde med det. Damen i Santiaga, super søt og hyggelig.
 
Alle steder var flotte, noen bedre enn andre.
  
Vi har hatt en flott og annerledes tur, som var mitt i blinket for oss som ikke er så glad i gruppeturer :-)
(Danske grupper traff vi opp til flere av)
 
Heidi og Mette


30.marts 2016

Hei igjen Gry

Her har det vært travle dager siden vi kom hjem fra Cuba slik at jeg ikke harr fått svart før nå. En fantastisk tur der alt gikk greit bortsett fra et halvt døgn oppkast på meg, og litt mere med magesjau på Randi. Dette medførte at det ikke ble noen sykkeltur på meg i VinjalesL
Ellers fungerte alt! Suverene guider, rent og ordentlig, vennlige mennesker, facinerende historie og vakkert på tross av slitte bygninger. Alle turer/avtaler gikk som smurt, og jeg reiser gjerne dit igjen.
Masse takk for jobben du gjorde med å sette opp denne turen for oss! Supert, og jeg har allerede anbefalt Svanereiser for mange.

Med ønske om en riktig god påske fra Emmy


29.marts 2016

Kjære Isabella

Da er alle vi 6 damene vel hjemme i Norge og i morgen er det vanlig arbeidsdag.
På vegne av alle sammen vil jeg gjerne sende deg en stor takk. Alt har vært helt fantastisk.
Vi har hatt en lukket gruppe på Face hvor vår familie og venner har fulgt oss. I dag skrev jeg følgende:
På vegne av alle vil jeg gjerne takk Isabella Kirstein i Svanereiser, Danmark. Hun har i samarbeid med Anne lagt opp hele turen. Hver etappe har gått helt etter planen. Isabella har sørget for biler x4med sjåfør, båtbilletter t/r Holbox, hotellrom på Isla Holbox, Valadolid, Merida og i Tulum, bussbillett fra Merida til Tulum, flyreise t/r og god råd for dagsutflukter, spisesteder, Cenoter, Mayaruiner mm. Hvis noen andre lurer på å foreta en lignende reise kan vi på det varmeste anbefale dette selskapet og Isabella.
Tusen tusen takk Isabella.

Stor klem fra
Chicas i Norge


23.marts 2016

Hei.

Nå er vi vel hjemme igjen etter en fantastisk tur til Cuba! Vil gjerne få takke for at du ordnet dette så raskt og bra for oss! Det ble kanskje litt mye busskjøring og litt kort tid på hvert sted, men det hadde vi jo lagt opp til selv Uansett er vi veldig glad for at du foreslo Viñales! Der kunne vi ha sittet fortsatt og sett på naturen, husene, folkene og trafikken! Drosjer og busser var overraskende lite forsinket, bortsett fra siste dagen da vi skulle til flyplassen. Da var taxien 35 minutter forsinket og punkterte i tillegg..... Med litt over 2 timer på flyplassen var vi bekymret for at vi ikke ville nå flyet, men alt gikk fint  Det var satt opp bare en taxi til oss fra hotellet i Trinidad til busstasjonen. 4 mennesker og store kofferter går ikke i en liten Lada, så vi måtte bestille en ekstra tur for egen regning. (Det må nok spesifiseres at det trengs stor bil hvis den skal være beregnet på 4. Vi fikk to taxier fra flyplassen inn til Havanna). Overnattingen var veldig bra, kanskje bortsett fra Trinidad som likevel var grei nok. Da ble det en skikkelig opptur å komme til Blau Varadero! Flott luksus å avslutte turen med. Nå har vi med oss masse bilder, film og minner om gamle,  rosa Amerikanere, hyggelige folk, varme, billig mojito og store kontraster

Takk fra Inger Marie, Arne, Birger og Anne.


21. marts 2016

Hei Peter og Svane reiser
 
Har lyst å takke for en fantastisk tur til Cuba 18 februar. Det var en tur med full av opplevelser. Inger som var reiseleder var helt fantastisk. Hun stilte opp 24 timer i døgnet og gjorde turen til en fantastisk opplevelse.  Vil også takke til vår cubanske guide og bussjåfør som også var fantastisk. Sjåføren kjørte så fantastisk fint og Dimitri (guiden) ordnet opp hele tiden så det ble enkelt for oss. Vi hadde fått informasjon fra dere at ikke alt var som det skulle være på Cuba og at standaren på ting ikke var som i Norge.  Dette var med på å gjøre turen til en spennende opplevelse. Turene som var lagt opp var fantastiske selv om enkelte ting ikke ble som planlagt, det er jo Cuba, så ordnet Inger og Dimitri med tilsvarende ting. Fantastisk.
 
Hvis det er noe som kunne ha vært annerledes så hadde ønsket vært å ha en fridag til egen disposisjon i  Havana. Ellers var det et slit å få tak i 1cuc hele tiden for å gi som tips og toalettbesøk. Men vi har hatt en fantastisk opplevelse og alle de 21 på gruppen var helt fantastiske, dette var også med på å gjøre turen helt perfekt. Kjempe ros til Inger, guide og bussjåfør.
 
Anbefaler turen til andre som skal dit. Men husk Cuba er Cuba og ting går ikke alltid helt på skinner. Det er dette som gjorde turen spennende. Takker også til Svane reiser som legger opp en slik fantastisk tur.

Mvh Egon H


14.marts 2016

Hej Isabella
 
Mange tak for din mail. Vi havde en rigtig god tur rundt i Cuba. Det er jo et helt fantastisk land!
Vi har sammenfattet svarene på dine spørgsmål, samt vores kommentarer i nedenstående.
 
-      Turen i dens helhed var rigtig godt planlagt! Og det passede fint med antal overnatninger de forskellige steder.
-      Flyselskabet var fint – lige som det skulle være. En del forsinkelse på bagagen i Havana (ca. 2 timer), men det kan være at det er typisk for Cuba og ikke noget vi gjorde mere ved.
-      I Havana boede vi et stykke uden for byen. Det var et rigtig godt hotel med meget store værelser. Vi troede dog at det lå inden for bygrænsen og i gåafstand til seværdighederne.
-      Rigtig god introduktion fra det cubanske rejsebureau. Vi troede at vi var en del af en større flok, der skulle være med til mødet. Men der var bare os to og guiden. Det var en rigtig god overraskelse. Hun fortalte en hel del praktiske ting og gav os nyttige tips.
-      Vi var glade for at du rådede os til at droppe køreturen til Maria La Gorda. Det havde været et meget langt stræk og det var godt at vi ikke tog det med. Vi kørte i alt næsten 1.400 km. på 11 dage og det var meget passende.
-      Prisen på billeje stemte ikke helt overens med det vi havde fået oplyst på forhånd. Vi gav: 200 CUC i depositum, 10 CUC pr. dag og 25 CUC for at aflevere bilen andet sted end afhentningsstedet i Havana.
-      Vi har alene positive tilbagemeldinger på samtlige Casa Particulares vi har overnattet på. Super venlige og hjælpsomme mennesker. Ind i mellem var deres engelsk ikke så godt (og vi taler ikke spansk), men det var ikke noget der gav anledningen til problemer.
 
Vi valgt Svane Rejser på baggrund af jeres Cuba-kendskab. Og vi vil begge klart anbefale jer til andre som overvejer at besøge Cuba.
Vi har været meget tilfredse J
 
Venlig hilsen

Pia og Stine


10. marts 2016

Hej Gry

Vi vil gerne sige tak for en god arrangeret rejse, den endte rigtig fint idet den jo gav næsten en ekstra dag da vi først skulle fra vadero kl 15,00 i stedet for 9,00. Casarerne var for  de fleste rigtig gode, guiden i Havana skal roses han var med hele dagen og fortalt rigtigt meget. Yenis fra agenten var let at komme i kontakt på sms og hjælpsom med det samme ved de enkelte små problemmer vi havde med tidspunkter ikke holdt helt. En veltilpasset og oplevelses rig tur i sin helhed.

Vh Alice og Jørgen


8. marts 2016

Hej
 
Netop hjemvendt fra 16 dages cykeltur på Cuba - vil vi gerne fremhæve følgende:
 
Vores guide: Alberto Garcia har været helt fantastisk. Han forstår virkelig, hvad danske turister rigtig gerne vil have, når vi er på tur. Således inviterede han os til at se hans families hjem, hvor vi fik kaffe og frugt og en rundvisning i "haven". Her forstod vi virkelig, hvor meget en cubaner kan være selvforsynende, men også hvor dyrt det er at skulle købe sig til de nødvendige ting.
I Trinidad arrangerede han en picnic på stranden, hvor han havde sørget for mad, drinks og musik samt et lille bål efter vi havde set den fantastiske solnedgang.
Vores chauffør på turen Carlo var altid klar med vores vand, påsætning af en kæde eller en hjælpende hånd.
Cyklerne var rigtig fine og med mange gear - bedre end vi havde forventet.
Herligt at kunne komme ud af bussen og bruge kroppen og mærke Cuba.
 
At bo privat er også en oplevelse - og lige for os en særdeles positiv ting.
 
Mange hilsner
Tonny J og Hanne H


7. marts 2016

Hej Peter

Så er vi godt hjemme efter en dejlig tur til Panama. Alt var godt planlagt og fungerede super
Hvis jeg skal komme med nogle små ændringer ville det være at man dag 2 i Panama City tog på den tur ud i national parken med sejltur og at man så tog turen til Panama kanalen den dag hvor vi kom tilbage fra San Blas. Isla verde i Boquette var et rigtigt dejligt sted.
Ophold på Riu all inklusive var også helt fint (stor kontrast til resten at turen mvh til mad ,turister mm)
Vi forlod Riu Fredag ved 13 tiden og kom til Panama City ved 14,30 tiden og skulle først rejse hjem lørdag kl 19.00 så vi brugte faktisk 2 dage på at rejse,det ville være
 smarter at vente med at tage til Panama City lørdag så kunne man køre direkte til lufthavnen da begge dage var lidt spildt ,vi skulle være ude af værelset kl 12
Håber du kan bruge nogle af disse ting når i skal planlægge næste gang
Vi har haft en pragtfuld tur og bruger gerne Svane rejser næste gang vores tur går til syd eller mellem Amerika  

Helle


7. marts 2016

Hej Isabella
 
Så er vi hjemme igen. Fra sol, shorts og 30 grader og så til det danske forår uha uha
 
Det har været alletiders tur. Godt arrangeret og meget udbytterig. Det er dejligt med en god cykeltur indimellem. Det bliver let kedeligt, at sidde i en bus og se landskabet fare forbi.
 
Vi havde alletiders guide - Albeto Reloba. Ham må du gerne rose i systemet. Han fik tingene til at glide og på sin egen stille måde gled han fint ind i selskabet. Han havde også lige sørget for nogle besøg hos private, både lidt familie og hos chaufføren. Det gav et helt anderledes indblik i Cubanske hjem og levevilkår.

Niels S


1.marts 2016

Hej Isabella
 
Tak for mail og undskyld det sene svar.
 
Vi havde en dejlig tur med mange spændende oplevelser.
 
Alt det arrangementsmæssige klappede uden problemer.
- Billeje var usædvanligt nemt (afhentning og aflevering). Hurtigt og med meget servicemindede medarbejdere.
- Positivt at transport til og fra lufthavn var arrangeret.
- Rancho Luna med badning/snorkling og gode muligheder for gåture i naturen omkring (mangrove oa) vældig godt.
- Kørsel i egen bil giver mulighed for stop og gode/pudsige oplevelser.
- Playa Larga er en lille by med virkeligt lokalt præg og sjovt indtryk af cubansk liv.
Bosteder:
- De 3 steder, hvor vi boede i casa, var upåklagelige. Især i Playa Larga og i Trinidad var standarden høj.
- Hotel Playa Rancho Luna var det ubetinget bedste hotel. Direkte ved strand, havudsigt fra værelset, europæisk standard på værelser, god buffet og hjælpsomt personale (de 2 sidste ting væsentligt bedre, end vi oplevede det ved besøg for 7 år siden).
- Hotel Plaza fint. En del bedre end for 7 år siden.
Andre kommentarer til Svane Rejser:
- Arrangement (bookinger) er I vældig gode til.
- Lufthavnstransport og byrundtur kan I også roligt fremhæve.
- Byrundtur vil være endnu bedre, hvis det kan gøres på valgfri dag.
- Jeres hjemmeside har nogle vældig gode informationer.

Mvh
Erik


24.Februar 2016

Hei Isabella og tusen takk for super hjelp til siste-liten-turistene.
Vi pleier vanligvis ikke å bruke et reisebyrå, men bestille reise og overnatting selv på nettet, men vi turde ikke dette på Cuba på grunn av byråkrati i gamle kommunistland.
Vi er veldig glade for at vi valgte Svane Rejser til å hjelpe oss med denne ferien. Deres lokale samarbeidspartnere Mundi Tours er svært dyktige og hyggelige. De hjalp oss flere ganger og hadde gode tips til Havanna.
Overnatting i Casa Particulare bør anbefales til alle som vil oppleve "det ekte Cuba". Vår vert Lazio snakket lite engelsk men vi kommuniserte allikevel godt, og vi følte oss velkommen og ivaretatt på en måte man ikke opplever på et hotell. Vi møtte også andre som drev slike små overnattingssteder og de var alle i koselige hus og meget vennlige mennesker.
Vårt hotell Las Brisas De Caribe i Varadero var akkurat som beskrevet. Et bra mellomklassehotell rett ved stranden. Vi fikk først et rom der flere ting ikke fungerte men da vi klaget fikk vi nytt rom dagen etter. Maten var ikke spennende men den var god og personalet var veldig imøtekommende og hjelpsomme.
 
Vi har fått opplevet mye, møtt mange hyggelige mennesker og hvilt godt ut, akkurat som vi planla. Igjen takk for et supert opplegg dere laget til oss.

Marius og Esther
 


25. Februar 2016

Hej Isabella

Vi havde en super rejse og voucherne fungerede stort set. Vi er egentlig overraskede over at alt bare kørte. Vi havde en super guide i Havana på byrundturen og også i Trinidad på jeepturen.
Guiden i Vinales på vandre og cykeltur (var den samme), var sød nok men sagde ikke så meget med mindre vi spurgte og det gjorde vi så en hel masse. Rideturen var super og det var jo sønnen til hende som vi overnattede hos som var med som guide.
Jeepturen i Trinidad var også i top, først gang der var andre med på de guidede ture, og blot 5 unge danskere. 4 jeeps og alt i alt 5 eller 6 chauffører/guider til at fortælle.
Flyselskabet helt ok.
Og ja vi kunne sagtens finde på at bestille hos jer igen til et andet rejsemål.
Vi havde jo også citytour i Panama med og det var også super, vi blev vist/kørt rundt i 5 timer i bil bare os 5 fem med en meget snakkende og fortællende guide, kan virkelig anbefales.
Vi vil godt anbefale delfinariet udenfor Cienfuegos, det var en meget stor oplevelse og man skal ikke spare muligheden for at svømme med delfinerne væk, vores 3 drenge fra 8-19 år var alle topbegejstrede. Vi tog en taxi derud, som ventede på os i to timer og han forlangte 20 cuc (fik lidt mere :-))
De private overnatninger var vi også godt tilfredse med.
 
Tak for en dejlig rejse.
 
vh Lenette og familie
 
P.S. Det var muligt at købe WI-FI på torvet i de byer vi var samt på hotellerne.
 


22. Februar 2016

Hei Isabella.
 
Ja nå er vi hjemme etter en uforglemmelig tur!
 
KLM var et godt valg og flyturen gikk helt problemfritt. Hyggelig mannskap og maten var som flymat pleier å være, litt kjedelig.
Havanna var et museum i seg selv og en stor opplevelse. Flink guide som viste oss rundt.
Hjemreisedagen kom vår sjåfør og hentet oss i god tid og fikk oss trygt til flyplassen.
Nå sitter vi igjen med mange gode minner etter en fantastisk tur! Vi anbefaler gjerne svanereiser til andre og det er ikke umulig at vi benytter dere en annen gang.

Mvh
Arild og Esther


Februar 2016

Hej Peter!

Tak for en veltilrettelagt ferie.
Vi havde en skøn tur i selskab med gode rejsefælder.
Det startede allerede i lufthavnen i København, hvor en veloplagt rejseleder CubaKaj mødte os, og vi følte os fra starten godt tilpas.
Rundrejser på Cuba var en storslået oplevelse, og Cuba Kaj øste ud af sin store viden om dette land , og vi fik indblik i den cubanske levestil på godt og ondt.
Alt fungerede perfekt i gode busser og med meget venlig og imødekommen  cubansk chauffør og guide.
De sidste 4 dage var en dejlig oplevelse på det skønne hotel Blau i Varadero en dejlig afslutning på en uforglemmelig oplevelse.
Opgraderingen af fly billetter var vi meget glade for, tak for det.
Vi anbefaler gerne Svane Rejser og vender gerne tilbage.

God weekend fra
Henning og Poula t


15.februar 2016

Hei!  
   
Vil bare gi Dere en tilbakemelding om den fantastiske reiseleder som vi hadde på turen til Cuba.  
Han ønsker vi å ha oss på flere turer.  Kunnskapsrik, positive, godt humør, altså en helt fantastisk opplevelelse med  
Tommy som reiseleder.  
   
Dette var samstemt av alle oss I denne gruppen.  
   
Mvh
Åsmund S 

Kære Isabella

 

Tak for din mail. Vi har haft en super dejlig tur til Cuba og er pt. fyldt godt op med både oplevelser, god mad, drinks og sol. 

 

Vi har været MEGET tilfredse med jeres planlægning set i forhold til vores ønsker og kan varmt anbefale jer som rejseselskab og vil bestemt ikke udelukke at vi vil bruge jer igen. Men normalt arrangere vi vores ferie selv:-)

 

Cuba er et spændende land med smuk natur, dejlige mennesker og med mange smukke bygninger, selvom mange selvfølgelig bære præg af mange års manglende vedligeholdelse. Men man kan se at der begynder at ske noget rundt omkring og ikke mindst hos de private udlejere, som virkelig forskønner deres huse. Vi oplevede generelt en stor gæstfrihed og imødekommenhed. Værelserne i boede i var alle steder rene og pæne og stor ros til jer for placeringen i forhold til de aktuelle busholderpladser, som alle steder var centralt og derfor nemt at komme rund ud fra:-) Men Cuba har også sine turistmagneter, hvor man som turist føler sig som jaget vildt og kan betyde at man bliver træt at alle de henvendelser fordi det hver gang er et spørgsmål om at få penge. Dette kunne dog på ingen måde ødelægge vores tur, men vi talte da om at hvis det bliver værre kan de til sidst skræmme turisterne væk og hvis vi på et tidspunkt skulle tilbage ville vi nok vælge Trinidad fra pga af den indre by nærmest er et stort turistmarked. 

 

Flyselskabet var desværre ikke så god en oplevelse, slidte sæder og elektronikken var meget ringe i deres underholdningsystem. Vi var MEGET glade for at vi havde købt ekstra benplads og rejsen ud gik fint helt sikkert fordi vi havde et tomt sæde og derfor ikke sat så presset. Hvilket vi derimod gjorde på hjemturen. Jeg sad som en sandwish mellem to mænd men det gik. Et større problem var tiden på hjemturen. En time i Charles De Gaulle er for lidt. Der stod godt nok en medarbejder da vi kom ud af flyet med en seddel hvor der stod hvilken terminal vi skulle gå til. Men med lange køer både ved sikkeheden og ved paskontrollen betød at selv om nærmeste småløb var boarding lukket da vi kom frem sammen med en anden familie. Vi fik os godt nok talt os frem til at komme ombord alligevel, men vores bagage var taget ud så det har vi først fået i dag. Vi kunne forstå på den anden familie at der var mindst et par som ikke kom med flyet, en rigtig trist afslutning på en dejligt ferie for dem. 

 

Sidste bemærkninger er i den mindre afdeling og mere som noget I måske kan samle lidt op på. De sidste to busrejser til og fra Trinidad gik der noget galt. Vi var ikke på listen, men guiderne var utrolig løsningsorienteret så det ene sted kom vi med bussen og det andet sted kom vi med et andet bus. Men hvis vi ikke selv havde gjort opmærksom på at der måtte være noget galt, var vi ikke kommet med. 

 

Vores værter var generelt gode til at fortælle hvad de kunne hjælpe med og kom med gode forslag til hvad området kunne tilbyde, men der var et par kiks. Vores vært i Trinidad var sød og meget imødekommende, men kom desværre først med gode råd til udflugter på vores næstsidste dag. Hun havde to gode forslag som vi gerne ville have oplevet, men med en dag tilbage måtte vi vælge, men vi fik indtryk af at hun var forholdsvis ny i denne branche og skal selvfølgelig lige lære det. Det samme kan ikke være gældende for vores vært i Havana. Hun fortalte at hun godt nok kun havde haft huset i Havana i et år, men havde tidligere haft et hus i Trinidad. Vi ville meget gerne have oplevet showet på Nacional de Cuba Hotel og tale med vores vært i Havana da vi ankom for at få billetter til vores sidste aften i Cuba, altså når vi kom tilbage til hende. Hun fortalte at det ikke var nødvendigt at købe dem på forhånd, men at vi kunne vente til vi kom tilbage. Dette viste sig desværre at være en dårligt råd, for da vi kom tilbage og bad hende ringe og høre om prisen så vi kunne hæve penge var alt udsolgt. Jeg havde set frem til denne oplevelse og blev derfor ret skuffet og faktisk ret frustreret over at hun ikke i det mindste havde kontrolleret det da vi spurgte første gang. 

 

Men tilbage står en dejlig oplevelse, som vi varmt kan anbefale andre og især med at bo privat. Men man skal nok ikke vente for længe hvis man vil opleve det Cuba vi oplevede. 

 

Du skal have tak for din hjælp og ønsker dig en rigtig dejlig dag:-)

 

Med venlig hilsen / Kindest regards, Birgitte 
 

 

 

 


Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag gode tilbud og nyheder!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste rejsetilbud først!