Indkvartering
I Sydindien bruger vi gode 3 og 4-stjernede hoteller med engelsktalende personale og med et serviceniveau i top.
Sydindien
Vi har pt desværre ingen rejser til Sydindien, men det er muligt, der kommer nye rejser til Sydindien op på vores hjemmeside på et senere tidspunkt.
Følg med i vores nyhedsbrev eller her på hjemmesiden.
Mvh
Svane Rejser
Se vores rejser til andre lande her.
På en rejse til Indien får I helt sikkert et unikt indblik i en spændende og farverig kultur, der skifter karaktertræk afhængig af hvilken region, I besøger i Indien. Fælles for dem alle er en dragende kultur, storslået arkitektur og kulinariske oplevelser, der vil provokere og pirre alle jeres sanser på den bedst tænkelige måde. Indien er et enormt stort land, og derfor har vi lige nu valgt at fokusere på Sydindien.
På en rejse til Sydindien vil I opleve en region, der har sin helt egen atmosfære og stemning. Duftene, farverne og seværdighederne er lige så overvældende som de nordlige regioner af landet, men i modsætning til nordpå, er der mere roligt og fredfyldt i den sydlige del af Indien. Sydindien er jo en gammel dansk tropekoloni med et fort i Trankebar, og derfor er det dobbelt interessant for danskere at rejse i området. Her er både historie, kultur og en fantastisk smuk natur, hvor I kan se grønne teplantager og regnskove side om side med lange hvide sandstrande ude ved kysten, lange dovne floder inde i landet – og overalt det venlige og flittige indiske folk, der hele tiden er i gang i markerne eller deres forretninger. Befolkningen i Sydindien er nærmest een af regionens største seværdigheder: Giv dem et vink og et smil, og de smiler helt sikkert tilbage.
Indere er et meget spirituelt folk, og det kan I heller ikke undgå at bemærke på en rundrejse i Sydindien. Her er nogle fantastiske historiske templer, som ikke bare ligger hen som støvede fortidsminder, men som rent faktisk bliver brugt i det daglige, når de indfødte deltager i religiøse ceremonier her, der er både farverige og fulde af liv næsten altid.
Vi har dansk rejseleder med på turen, så I hele tiden kan føle jer trygge og sikre på rejsen.
I Sydindien bruger vi gode 3 og 4-stjernede hoteller med engelsktalende personale og med et serviceniveau i top.
Dansk sommertid: +3 1⁄2 time
Dansk vintertid: +4 1⁄2 time
Danske statsborgere skal have visum til Indien, hvilket ikke er inkluderet i rejsens pris. Pas skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato og have mindst to blanke sider.
Børn skal have eget pas og visum.
Her kan I søge visum online.
I kan søge visum tidligst 30 dage før afrejse, og det koster omkring 400 kr. pr. dansk statsborger og gælder almindeligvis i 30 eller 60 dage. Når I søger visum, skal I bruge en tydelig kopi af dit pas (i pdf-format) og et tydeligt pasbillede med lys eller hvid baggrund (jpeg-format). For at søge om visum klikker I blot ind på ovenstående link, trykker på “e-tourist via application” og følger instrukserne på siden.
I formularen under punktet ”details of reference in India” får I oplyst af Svane Rejser, hvad I skal skrive her, når købet af jeres rejse er bekræftet hos os.
Når visum er bekræftet efter online-ansøgning (det tager typisk 3-4 arbejdsdage), sender ambassaden en mail til jer. Dette er jeres visum, som I skal printe og medbringe på rejsen/under rejsen til Indien. Opbevar det hele tiden sammen med jeres pas.
Check altid selv de aktuelle visumregler inden afrejse – visumregler kan ændres med kort varsel fra indisk side, og det er jeres eget ansvar at holde jer opdateret om reglerne.
Valutaen er Rupee. Pr. april 2018 er 100 Rupee = 9,3 DKK. Valutaen forkortes (INR)
Ordet Rupee kommer fra sanskrit og betyder “mønt af sølv”
Der findes sedler i størrelsen: 10-, 20-, 50-, 100-, 2.000-, 5.000- og 10.000-rupee.
Der findes mønter i størrelsen 1-, 2- og 5 rupee og en 1/2 rupee mønt kaldet 50 paisa.
Det er officielt forbudt at ind- og udføre rupees til/fra Indien. Det er dog normalt muligt at medbringe et mindre beløb til de første dage af rejsen. En del banker og vekselkontorer som f.eks. Forex kan normalt skaffe rupees i større sedler. Medbring dog også Euros eller amerikanske dollars til at veksle i landet.
På rejsen skal I normalt beregne ca. 100-150 kr pr. dag i lommepenge til drikkevarer, diverse små fornødenheder samt postkort, m.m. Herudover skal I beregne omkring 75 DKK per person for et måltid.
Ved nogle seværdigheder opkræves et mindre beløb for foto- og videotilladelse. Beregn ca. 5-20 kr per seværdighed.
Det er kotyme at give ca. 10 % af regningen som drikkepenge på restauranter og caféer. Nogle steder er denne “servicecharge” allerede skrevet på regningen, og der skal i disse tilfælde ikke lægges yderligere penge.
Beregn også ca. 50 USD til drikkepenge til lokale guider og chauffører undervejs på rundrejsen.
1 times internet fra 15 til 135 rupees (det er dyrest på hotellerne)
1 måltid street food koster ca. kr. 20 -30 rupees pr. ret
1 måltid mad på en turistrestaurant kr. 25 – 40
1 menu på McDonalds kr. 25 – 40
1 øl på en restaurant kr. 10 – 35
1 flaske vand kr. 1 – 2
De indiske stikkontakter har oftest 5 huller fordelt på 2 ”grupper” af to huller og et jordstik.
Skandinaviske stik kan som oftest sættes i disse stikkontakter, men det anbefales at medbringe adapter, da nogle stik kun har et udtag, der er for bredt til danske stik.
Der sker strømafbrydelser i Indien, så det er klogt, hvis I tager en lommelygte med på turen.
Det er oftest meget dyrt at ringe og sende SMS fra danske telefoner i Indien. Mange steder finder I internetcaféer med mulighed for at benytte e-mail, facebook, m.m. Nogle hoteller har adgang til wifi i fællesområderne, men det kan ikke garanteres på alle hoteller.
Der er et utal af religiøse festdage indenfor de forskellige trosretninger. Dette er nogle af de vigtigste mærkedage.
Som rejsebureau må vi ikke anbefale vaccinationer. Men Svane Rejser har et samarbejde med Rejseklinikken Aps. Klinikken foretager årligt mere end 10.000 vaccinationer til rejsende til hele verden og følger WHO’s nyeste og gældende regler for vaccination – og anbefaler kun vacciner, der er relevante for dig og den konkrete rejsedestination.
Rejser du og/eller din familie med Svane Rejser (herunder også SingleRejser) giver Rejseklinikken i Charlottenlund 10 % rabat på langt de fleste typer vaccinationer.
Du skal blot medbringe din bekræftelse på rejsen, som vi har sendt til dig.
OBS: Husk at være opmærksom på at nogle vaccinationer kræver flere indsprøjtninger over længere tid, så tjek dette i god tid.
Rejseklinikken bor:
Ordrupvej 60, 4 sal
2920 Charlottenlund
Tlf: 3963 0115
Mail: kontakt@rejseklinikken.dk
Tjek evt. deres hjemmeside inden du kontakter dem:
www.rejseklinikken.dk
Inderne er generelt et meget imødekommende og smilende folk. Men de forventer, at besøgende i landet følger visse regelsæt og overholder de lokale skikke.
Det er god skik, at I tager skoene af, når I går ind i et tempel, en moske eller et lokalt hjem. Skoene holder I enten i hånden eller lægger dem med sålerne mod hinanden på anviste steder på gulvet.
På grund af de til tider kolde gulve anbefaler vi at medbringe strømper til disse besøg.
Man må ikke pege mod statuer eller på andre mennesker. Det er ikke velset at klappe andre mennesker – og især ikke børn – på hovedet, da dette er det helligste sted på kroppen.
Det er heller ikke velset at pege på folk eller genstande med fødderne, da dette er det ureneste sted på kroppen, og derfor anses det som nedladende at gøre.
Ærmeløse t-shirt (stroptrøjer) og shorts, der ikke dækker knæene, bør I undgå. Eller også skal I medbringe tøj, der dækker skuldre og knæ, når det kræves.
I Taj Mahal må der kun medbringes et lille kamera. Videokamera må kun benyttes i et vist område (det lægges i depot, inden I betræder selve parkområdet).
Under en rejse i Indien vil I helt uundgåeligt komme til at møde tiggere. Vi anbefaler, at I ikke giver penge til tiggere, især ikke til børnene. Giver I penge, risikerer I, at der lynhurtigt samler sig en stor gruppe af tiggere omkring jer, som kan føles ubehageligt.
Som alternativ foreslår vi, at I i stedet donerer penge til velgørenhedsorganisationerne, der har samlebokse stående i f.eks. lufthavnene.
Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved at bruge websitet accepterer du dette. Læs mere her.