Dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark – ankomst til Riga – velkomstmiddag
Vi mødes i Københavns lufthavn, hvor vi kan nå at hilse på hinanden inden vi tjekker ind på flyet til Riga. Når vi ankommer til Riga møder vi den lokale engelsktalende repræsentant, som venter i ankomsthallen i lufthavnen.
Fra lufthavnen kører vi direkte til det 4-stjernede hotel Metropole, inden vi sammen går til den gamle bydel for at nyde en velkomstmiddag. Her bliver der tid til at lære hinanden bedre at kende over det traditionelle Lettiske køkken.
Overnatning: Hotel Metropole
Måltider: Velkomstmiddag på en god, lokal restaurant
Dag 2: Byrundtur i Riga – balsam smagning – besøg på lokalt marked
Efter morgenmaden tager vi med vores lokale engelsktalende guide på en rundtur i den gamle bydel. Vi oplever blandt andet Rådhuspladsen med Sorthoved-huset, Riga Domkirke, Svenskerporten og mange af de smalle middelalder gader der emmer af historier fra Hansatiden, hvor Riga var et handelsknudepunkt ved Østersøen.
Undervejs på turen gør vi et stop ved den legendariske bar Black Magic Bar, hvor vi prøver den legendariske drik Riga Black Balsam, som er en bitter, der stammer helt tilbage fra 1750. Det er en traditionel lettisk krydret sort bittersød likør, der fremstilles af 24 urter, krydderier, honning, blomster og bær. Den hedder balsam, fordi den oprindeligt er et lægemiddel.
Vi besøger også de imponerende Zeppelinhaller fra første verdenskrig, hvor byens lokale marked med over 3000 boder nu holder til huse. Fra boderne falbydes alt fra friske grøntsager til tøj og køkkenredskaber.
Eftermiddagen og aftenen er afsat til egne oplevelser i Rigas skønne middelalder centrum.
Vores rejseleder kommer selvfølgelig med ideer til seværdigheder eller oplevelser, som I selv kan bestemme, hvordan I vil udnytte.
Overnatning: Hotel Metropole
Måltider: Morgenmad
Dag 3: Dagen på egen hånd med 3-retters buffetmiddag
I dag har vi hele dagen til egne oplevelser og, har derfor også muligheden for, at besøge nogle af de steder, som vi er blevet præsenteret for, tage ud og shoppe eller nyde alt, hvad Riga har at byde på.
Overnatning: Hotel Metropole
Måltider: Morgenmad og 3-retters buffetmiddag
Dag 4: Dagen på egen hånd med 7-retters afskedsmiddag på lokal restaurant
Dagen i dag byder atter på oplevelser på egen hånd inden vi om aftenen mødes til en 7 retters afskedsmiddag på en restaurant tæt på den gamle voldgrav og Operahuset. Restauranten byder os ind til en varierende menu, med klassiske lettiske retter samt retter med et moderne Europæisk twist.
Overnatning: Hotel Metropole
Måltider: Morgenmad og 7 retters afskedsmiddag på lokal restaurant
Dag 5: Afrejse fra Riga – ankomst til Danmark
Vi spiser morgenmad og tjekker ud fra hotellet. Inden vi tager til lufthavnen er der tid til at få de sidste oplevelser i Riga med og få gjort de sidste indkøb. Med bagagen fyldt med nye minder begiver vi os hjemad til Danmark.
Måltider: Morgenmad
Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet.